CHP'nin Gölge Bakanı Alaşehir'e Geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Gölge Kabine Tarım ve Köyişleri Bakanı Erhan Adem, Alaşehir ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Alaşehir CHP İlçe Başkanı Mustafa Öztürk ve belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Erhan Adem, çiftçilere verilen tarımsal desteğin yeterli olmadığı için , tarımsal üretimden kaçış olduğunu, gençlerin tarımsal üretim yerine asgari ücretle çalışmayı tercih ettiğini belirterek bu da ülke ekonomisinin olumsuz yönde etkilemektedir. 

Devletin tarımsal destekleri artırarak üretimi teşvik etmesi gerekir. Girdi maliyetlerinin yüksek olması  üretimi olumsuz yönde etkilemektedir. Üretimden hasat dönemine kadar kadar yapılan aradaki masraflar, girdi maliyetleri çok fazla. Çiftçimize verilen desteğin artırılması ile çiftçimiz hem üretime döner hem de para kazanır, dedi.  

Yeniden adaylığını koyan Belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu Alaşehir’in kendi kendine yeten, kendi içinde üreteceğini tüketen, istihdamını da kendi içerisinde çözen bir yer haline gelmesi için çalışıyoruz. Hem şehrimizin sakinliğini korumak hem de büyütmemizi  sağlayacak sistem  modellerimizi geliştirmeliyiz. Tarımda, turizmde hava kirliliğinde , doğayı korumak , eğitim de,sağlıkta daha radikal kararlar alınması gerekmektedir. Projelerimizin yüzde 65’ini gerçekleştirdik. Bu şartlarda bu başarı iyi bir başarıdır. Çalışmalarımız aralıksız sürmektedir, dedi.  

Heyet daha sonra Alaşehir Kadın Kooperatifi ve çiftçileri ziyaret etti.

alaşehir chp chp Gölge Kabine Tarım ve Köyişleri Bakanı chp Erhan Adem