Çataldere'den Alaşehir Esnafına Çağrı

Alaşehir Manşet Özel Haber - Alaşehir Lokantacılar Odası Başkanı Yaşar Çataldere, tüm dünyayı saran ve ülkemizde de görülen korona virüsü nedeniyle odaya kayıtlı esnaflara seslendi.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir Lokantacılar Pastacılar Unlu Malzemeler Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Yaşar Çataldere, ülkemizi ve vatandaşları koronavirüs salgınından korumak ve yayılmasını engellemek adına kurallara uyulması konusunda esnafa uyarılarda bulundu. 

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen “Coronavirüs Tedbirleri” konulu ek genelgeyi değerlendiren Alaşehir Lokantacılar Odası Başkanı Yaşar Çataldere odaya kayıtlı esnafa çağrıda bulundu ve önemli açıklamalar yaptı. Çataldere, ‘’Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan korona virüs ile ilgili birçok önlem ve tedbirler alınıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Sağlık Bakanımızın da gayretli çalışmalarından dolayı en başından bu yana kadar sıkı tedbirler alınarak ve ilgili bakanlıkların da devreye girmesiyle önemli adımlar atıldı. Şuana kadar da ülkemizdeki virüs vakaları ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu açıklamalar çok önemli. Sosyal medya da dolaşan bazı söylentiler üzerine yoğun bir telefon trafiği yaşadık ve kendilerine en doğru bilgileri aktarmaya çalıştık. Vatandaşlar esnaflar sosyal medyada geçen her konuya aldanmasınlar. Gerekli konularla ilgili bilgileri Sağlık Bakanlığı’nın ve Sağlık Kurulu’nun yaptığı açıklamaları dikkate alsınlar. İlgili bir genelge geldiği zaman biz esnafımıza gerekli genelgeler doğrultusunda mesajları gönderir açıklamaları yaparız. Bu konularla ilgili telaşa kapılmasınlar. Şuanda ilçemizdeki bütün lokantalarımız hizmet vermeye devam edecek" dedi. 

Hijyen Kurallarına Çok Dikkat Edilmeli

Esnaflara, önemli uyarılarda bulunan Çataldere, "Dükkanlarımızda havalandırmaların sık sık yapılması ve temiz hava girişi sağlanması gerekiyor. Genel hijyen kurallarına uymalarını tavsiye ediyoruz. Mutfak personelinin mutlaka eldiven kullanmasını mutfak içindeki çelik tezgah olan tezgahları ve diğer aksamları sık sık dezenfekte etmeleri çok önemli. Yine temizlik yaparken az kirli yüzeyden çok kirli yüzeye doğru yapılması gerekiyor. Dönem dönem yüzde 1 çamaşır suyu kullanılarak temizlik yapılabilir. Bulaşık makinesi mutlaka kullanılmalı. Bütün ürünlerin yüksek derecede bulaşık makinede yıkanarak dezenfekte edilmesi sağlanmalı. 

Toplumumuzun sağlığı çok önemli. Tabi bunun sosyal ve ekonomik olarak yansımaları mutlaka olacaktır. Esnafımızın tedirgin olmasına gerek yok. Devletimiz güçlüdür. Gerekli tedbirleri her an almaya muktedirdir. O yüzden önümüzdeki süreçte yaşanacak olanlarla ilgili olarak oda olarak sıkı takip içerisindeyiz. Esnafımızın her türlü hakkını gözetmek adına onların yaşayacakları sıkıntıları ön görerek gerekli taleplerimizi gerekli mercilere iletiyoruz’’ dedi.