BURASI KAPADOKYA DEĞİL ALAŞEHİR

Alaşehir Manşet Haber - Üzümü, kapaması, pidesi ve maden suyu ile ünlü olan Alaşehir, birçok doğal güzelliğe de ev sahipliği yapıyor. İlçemizde rüzgâr erozyonu ile meydana gelen peri bacalarına benzer oluşumlar, turizm için değerlendirilmeyi bekliyor ve doğallığıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir’e bağlı Göbekli Köyü’nde rüzgâr erozyonu ile meydana gelen peri bacalarına benzer oluşumlar, turizm için değerlendirilmeyi bekliyor. GEMA (Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Kalkınma) Vakfı  Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, rüzgâr ve su erozyonu ile meydana gelen oluşumlar korunması halinde turizme kazandırılabilir”dedi. 

“Turizme kazandırılabilir”

Her yıl binlerce turistin merakla ziyaret ettiği Kapadokya'daki ünlü peri bacalarının benzeri Kula ilçesinde keşfedilmiş ve buranın turizm bölgesi haline gelmesi yönünde çalışma başlatılmıştı. Kula'dan sonra Alaşehir‘e bağlı Göbekli Köyü’nde peri bacalarına benzer oluşumlar fark edilmeye başladığını belirten Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Kalkınma Vakfı Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, rüzgâr ve su erozyonu ile meydana gelen oluşumların korunması halinde turizme kazandırılabilir”dedi.

“Bu oluşumları bekleyip göreceğiz”

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu oluşumları turizme kazandırması gerektiğine dikkat çeken Kilimcigöldelioğlu, gerekli şartların yerine getirilmesi halinde önümüzdeki yıllarda bölgenin turizm yönünden ilgi gören bir yer haline gelebileceğini belirterek,”Göbekli Köyü’nde rüzgâr ve su erozyonu dolayısıyla bir takım oluşumlar yaşanıyor. Bu oluşumlara dikkat ettiğimiz zaman Nevşehir'de ve Kula ilçemizdeki peri bacaları aklımıza geliyor. Bu oluşumları bekleyip göreceğiz. Bölgemizdeki oluşumlar beklediğimiz seviyede olursa bu alanın turizme açılması için gerekli çalışmalar başlatılabilir " ifadelerini kullandı.



alaşehir alaşehir göbekli köyü alaşehir gezilecek yerler alaşehir turistik yerler