Bunun Adı Vicdansızlık!

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde bir bağa kimliği belirsiz kişi yada kişilerce ot ilacı atılarak üzüm bağı kurutuldu.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet - Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde bir bağa kimliği belirsiz kişi yada kişilerce ot ilacı atılarak üzüm bağı kurutuldu.

Olay, Kasaplı Mahallesi mevkiinde geçtiğimiz günlerde meydana geldi. Osman Vardar'a ait 6 dönümlük üzüm bağına kimliği belirsiz kişi yada kişilerce ot ilacı atıldı. Ot ilacının etkisi ile üzüm bağı tamamen kururken, jandarma ekiplerinin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Bu İlk Değil!

Kasaplı Mahallesi'nde karşılaşılan bu vahim olay ilk değil! Alaşehir'de daha önce buna benzer olaylar bir çok kez yaşandı. Geçtiğimiz yıllarda Tepeköy’de ikamet eden Süleyman Sönmez’e (Hacı İmam) ait Türkmenköy’deki 5 dönümlük bağa da, kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından ot ilacı atılmıştı.

Kuruyan Bağına Çare Aramıştı

5 dönümlük bağının tamamına yakını kuruyan Sönmez, kuruyan bağı için çare aramaya başlamış, Alaşehir’de faaliyet gösteren Ziraat Mühendislerini aramıştı. Tüm telefonları olumsuz bir şekilde cevaplanan Sönmez’in bağını kurtarma çabaları sonuçsuz kalmıştı. Bağındaki tüm filizlerin budanması gerektiği, budanmadığı taktirde ilacın etkisinin köke kadar ineceği, bunun sonucunda da tüm bağın köklenmesi gerekebileceğini öğrenmişti. Bunun üzerine tüm bağa filiz budaması yapan Sönmez, bir senenin mahsulünü bir anda kaybederek çaresiz kalmıştı.

Bunu Yapanlar İnsan Olamaz

O dönemde yaşanan üzüntü veren olayda Süleyman Sönmez, beş dönümlük bağının kuruması şokunu atlatamadan ikinci bir şok daha yaşamıştı. İddialara göre, Sönmez’in 19 koyunu bir anda telef olmuştu. Koyunların ölüm nedeninin araştırılması sonucu kahreden sonuç öğrenilmiş, Sönmez’in bağına ekin zehiri atan kişi veya kişilerin, Tepeköy’deki bir dönümlük ekin tarlasına da zehir atmaları sonucu burada otlanan koyunların zehirin etkisi ile telef olduğu öğrenilmişti.

Yaşanan bu üzücü olay daha tazeliğini korurken bir can yakan haber de Çağlayan Mahallesi'nden gelmişti. Alaşehir’de ikamet eden ve geçimini çiftçilik ile sağlayan Ahmet Kaçmaz adlı vatandaş bağındaki asma yapraklarının tamamının buruştuğunu görmüştü. Yaşadığı kısa süreli şoku atlatan Kaçmaz, yaprakların neden buruştuğunu öğrenmek için bağını incelemeye başlamıştı.

Laboratuvar Sonuçlarına İnanamadı 

Bağında yapmış olduğu incelemeler neticesinde, yaprakların neden kuruduğuna dair herhangi bir sonuca ulaşamayan Ahmet Kaçmaz, profesyonel destek almak adına Ziraat Mühendislerine danışmış, Mühendisler ise, yapraklardaki kuruma nedenini bulabilmek için bağdan numune alarak laboratuvara götürmüşlerdi. Laboratuvar sonuçları ise Kaçmaz ailesinin adete kanını dondurmuştu. Yapılan analizlere göre bağa; ot ilacı, elma hapı, böcek zehri ve ekin otu ilacı karışımı yapılarak atılmıştı.

Düşmanımız Yok

Bağ sahibi Ahmet Kaçmaz’ın oğlu Gökhan Kaçmaz ile yapmış olduğumuz röportajda Kaçmaz, “Kimseyle bir husumetimiz yoktu. Kimseyle alacak verecek işimizde yok. Hiç kimsenin işine karışan insanlar değiliz. Böyle bir vicdansızlığı kim, neden yapar anlamış değiliz. Bu bağ bizim ekmek teknemizdi, yapan Allah’ından bulsun. Onları Allah’a havale ediyorum” demişti.

Suçlular Bulunmalı ve En Ağır Şekilde Cezalandırılmalı

Alaşehir'de yaşanan üzücü olayların failleri tespit edilerek en ağır şekilde cezalandırılmalılardır. Bu vicdansızlara verilecek olan caydırıcı cezalar, en azından bundan sonra yaşanabilecek olayların önlenmesini sağlayacaktır.  

Ot ilacı atılan üzüm bağına ait resimler aşağıdadır.

 

 




alaşehir ot ilacı üzüm bağı ot ilacı alaşehir üzüm bağı bağ ot ilacı alaşehir 45 haber alaşehir olay alaşehir haber batı postası alaşehir batı postası