Bugün 10 KASIM!

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80'inci yıl dönümünde Alaşehir'de düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Reklam
Reklam

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Alaşehir'de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende,Atatürk anıtına çelenk sunumu sonrası Ata'nın yaşamını yitirdiği 09:05'de saygı duruşunda bulunuldu.İstiklal Marşının sona ermesiyle bayraklar yarıya çekildi.

Cumhuriyet Meydanındaki anma proğramına İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun,Belediye Başkanı Ali Uçak,Garnizon Komutanı Ulş.Alb.İsmail Elalmış,Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman,Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Daha sonra anma proğramının devamı olarak Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi salonu'na geçen Protokol burada ögrencilerin hazırladığı anma proğramını dinledi.

On Kasım Atamızın aramızdan ayrılışının 80.yıldönümünde İlçemizde bulunan siyasi partilerimizin temsilcileri'de yayınladıkları mesajlar ile Atatürk'ü andı.
İşte "o"  mesajlar ;

Belediye Başkanı Ali Uçak ; "Aramızdan ayrılışının üzerinden 80 yıl geçmesine rağmen her geçen gün yüreklerimizde ölümsüzleşen Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü sevgi ve saygıyla anıyor, Alaşehir halkı adına şükranlarımı sunuyorum".

Ak Parti İlçe Başkanı Murat Ertürk ; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80.inci yıl dönümünde Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum ve minnetle anıyorum.

İyi Parti İlçe Başkanı Halis Özcan ; "Kurtuluş savaşında Milli Mücadeleye,Çanakkale zaferinden diplomatik zaferlere dek ömrünü yaşamının sonuna kadar ülkesi ve milletine bahşeden büyük Atatürk'ü saygı sevgi ve minnetle anıyorum.

Demokrat Parti İlçe Başkan Yardımcısı Arif Günay ; "Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde saygı rahmet ve minnetle anıyoruz. Atatürk'ün İlkeleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Demokratik Sol Parti İlçe Başkanı İbrahim Topuk ; "Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, aydınlık Türkiyenin simgesi, büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 80.inci yılında, saygıyla anıyoruz.

 

 

Alaşehir MANŞET / Veli KAYA

alaşehir alaşehir 10 kasım alaşehir atatürk