Bu Sezon Rekolte Düşük Olabilir

Alaşehir Manşet Haber - 20-21 Nisan tarihlerinde etkili olan don olayı üzüm bağlarını vurdu. Birçok üzüm bağında yüzde 80 civarında meydana gelen zarar sonrası üreticiler rekoltenin düşük olacağını düşünüyor.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever - Alaşehir Manşet / Manisa genelinde 20-21 Nisan tarihlerinde etkili olan don olayı üzüm bağlarını vurdu. Birçok üzüm bağında yüzde 80 civarında meydana gelen zarar sonrası üreticiler rekoltenin düşük olacağını düşünüyor. 

Manisa genelinde 20-21 Nisan tarihlerinde etkili olan don olayı üzüm bağlarına büyük zarar verdi. Bu senenin ürününü etkileyecek olan don olayının önümüzdeki sezon için oluşacak çubukları da vurması üreticiyi karar kara düşündürüyor.

Manisa'nın Sarıgöl, Salihli, Turgutlu, Şehzadeler, Yunusemre ve Saruhanlı ilçelerinde etkili olan don olayından sadece Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde 10 bin dekarlık bir üzüm bağının zarar gördüğü bildirildi.

ALAŞEHİR FAZLA ETKİLENMEDİ 

Manisa genelinde 20-21 Nisan tarihlerinde etkili olan don olayı üzüm bağlarında ciddi zarar oluştururken, Alaşehir'de birkaç mahalle dışında üzüm bağlarında don zararı oluşmadı.

İlçemizde don zararı meydana gelen mahalleler, Sarıpınar Mahallesi Alaçatı mevkii, Uluderbent, Bahçedere ve Çiftlikdere mevkii, Subaşı Mahellesi Kır, Kebir mevkii ve Alipaşa mevkii ve Kavaklıdere Mahallesinde Göbekli çay kenarlarında don zararı görüldü. 

alaşehir don sarıgöl don saruhanlı don 2019 üzüm rekolte 2019 üzüm rekolte tahmini