Bu Proje Alaşehir'e Can Verecek

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir Ovası'nı yeniden canlandıracak bir proje geliyor.

Reklam
Reklam

 

Üzümün başkenti Alaşehir’e bereket geliyor. 

1979 yılında inşa edilen Alaşehir Sulaması dünya bankası işbirliği ile yenileniyor. Hazırlanan proje ile 40 yıllık açık sistem kanallar borulu basınçlı kapalı sisteme dönüşecek. Yeni sistem ile hem üretici hem de ülke ekonomisi kazanacak. 

Dünya bankası işbirliği ile hayata geçirilecek dev proje ile 136 bin 500 dekar arazi modern sulamaya kavuşacak, üreticinin cebine 2019 rakamlarıyla her yıl ortalama 150 milyon lira daha fazla girecek

Dünya’nın en büyük çekirdeksiz kuru üzüm ihracatçısı konumundaki Türkiye’nin “üzüm ambarı” Alaşehir’e müjde. 1979 yılında inşa edilen Alaşehir Sulaması dünya bankası işbirliği ile yenileniyor. Hazırlanan proje ile 40 yıllık açık sistem kanallar borulu basınçlı kapalı sisteme dönüşecek. Yeni sistem ile hem üretici hem de ülke ekonomisi kazanacak.

360 km boru döşenecek

Dünya Bankası işbirliği ile hayata geçirilecek “Alaşehir Sulaması Yenileme Projesi” 136 bin 500 dekar araziyi kapsıyor. 4 yılda tamamlanması planlanan işin kapsamında zamanla yıpranan açık sistem kanallar, basınçlı borulu kapalı sistem ile değiştirilecek. Yeni proje için 360 km boru hattı döşenecek ve bölgeye ön ödemeli sayaç sistemi kurulacak. Hem su daha etkin kullanılacak hem de üretici hem kullandığı kadar ödeyecek.

alaşehir alaşehir kapalı devre sulama alaşehir avşar barajı alaşehir baraj alaşehir damlama sulama sistemi üzüm sulama sistemi