Başbakan, Manisa'da AK Partili Gençlerle Buluştu

AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım,16 yılda Manisa'ya 20 milyar liralık destek sağladıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun programları nedeniyle AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi’ne katılamazken, Başbakan Binali Yıldırım kongrede halka hitap etti.

Kongreye ayrıca, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri de katıldı. Başbakan Yıldırım, mevcut il gençlik kolları başkanı Ender Gök’ün yeniden aday olduğu kongrede, büyük bir sevgi seli ile karşılandı. Salondakiler, cep telefonlarının ışıklarını yakarak hem sloganlar attı, hem de “Bir şarkısın sen” şarkısını söyledi.   

"2019’da Manisa'da destan yazacak mıyız?” 

Başbakan Yıldırım, Manisa’nın tarihe damgasını vurduğunu, 17 şehzadenin Manisa’da yetiştiğini, 7’sinin de Osmanlı’da sultanlık yaptığını söyledi. Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: “Fatih’i Kanuni’yi, bağrından çıkaran topraklar Manisa, İstiklal mücadelesinde sağlam duran Manisa; cumhuriyetimizi nasıl savunduysa 15 Temmuz’da da FETÖ alçaklarına karşı demokrasiyi avunan şehirdir. Şimdi yeni bir tarih yazmaya hazır mısınız? 2019’da yeni bir destan yazacak mıyız? Bu salon, muhteşem coşkusunu sandıkta gösterecek mi? 15 Temmuz Türkiye’nin karanlık bir geceden milletin cesareti ile aydınlığa çıktığı bir gündür. Size milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim. Cumhurbaşkanımız o gün meydanlara davet etti, siz kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla indiniz meydanlara; FETÖ’cülere dersini verdiniz, ay yıldızlı bayrağımız inmedi, ezanlarımız dinmedi. Gençleri yıllarca eleştirdiler. ‘Memleket meselelerine ilgi duymaz’ dediler. O beğenmedikleri gençler, o gece öyle bir destan yazdı ki bunu söyleyenler mahcup oldu. O gün şahadet şerbeti içen gençler arasında AK Parti gençlik kollarından 12 kardeşimiz vardı. Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin” dedi.  

AK Parti siyasetinin kavga, çatışma, ayrıştırma siyaseti olmadığını vurgulayan Başbakan Yıldırım, “Her türlü ayrımcılığı reddediyoruz. Çıkarlarını esas alanlar bizimle yol yürüyemez. Biz millet iradesini her türlü vesayetin, darbe zihniyetin üzerinde tutarız. AK Parti, siyaseti gençleştiren partinin adıdır. Biz gençlere güveniyoruz. Türkiye’nin geleceği için bol bol hayal kurun, projeler geliştirin. Görüyorsunuz Türkiye için hayali olmayanlar siyasette bir arpa boyu yol alamıyor. AK Parti milletin partisi, umududur. Milleti hayal kırıklığına uğratmadık, uğratmayacağız. Bu emanetin sizlerin omuzlarında yükseleceğine inanıyoruz” dedi. 

Manisa’ya Otoyol ve Hızlı Tren Müjdesi  

Başbakan Yıldırım, 16 yılda Manisa’ya 20 milyar liralık destek sağladıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Evliya Çelebi’nin rüyasına giren Sabuncubeli Tüneli bu sene açılıyor. Hayırlı uğurlu olsun. İstanbul-İzmir Otoyolu adım adım ilerliyor. Belkahve’ye, Manisa girişine kadar tamamlandı. Bir sene içerisinde bu yol bitecek. Manisa-İzmir arası 15 dakikaya inecek. Manisa-İstanbul arası 2,5 saate düşecek. Manisa, hızlı trenine kavuşuyor. Hızlı tren Ankara’dan, Afyon üzerinden, Uşak üzerinden adım adım Manisa’ya, oradan da İzmir’e geliyor. Yarınımız, bugünden daha güzel olacak” diye konuştu.  

ak parti manisa ak parti gençlik kolları manisa binali yıldırım manisa