Bakan Pakdemirli Müjdeyi Alaşehir'den Verdi

Alaşehir Manşet Haber - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Alaşehir'de yaptığı konuşmasında Türkiye'nin ürettiği elektrikli traktörün prototipinin hazır olduğunu belirterek, "%100 Yerli ve milli traktörümüz günlük 7 liralık şarjla akşama kadar çalışacak" dedi.

Reklam
Reklam

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli çiftçilere müjdeyi Alaşehir'den verdi. Pakdemirli Alaşehir'de yaptığı konuşmasında Türkiye'nin ürettiği elektrikli traktörün prototipinin hazır olduğunu belirterek, "%100 Yerli ve milli traktörümüz günlük 7 liralık şarjla akşama kadar çalışacak" dedi. 

Manisa programı kapsamında Alaşehir'e gelen Bakan Pakdemirli, Tariş Üzüm Birliği'nin işletmesini ziyaret etti, ardından Alaşehir Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda Cumhur İttifakı'nın düzenlediği mitinge katıldı.

Bakan Pakdemirli, burada yaptığı konuşmada, Alaşehirlilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin selamlarını getirdiğini söyledi.

"ÇİFTÇİNİN MAZOT DERDİ BİTECEK"

Merkezi hükümetle yerel yönetim arasındaki uyumun önemine dikkati çeken Pakdemirli, Alaşehir'e tarıma dayalı organize sera bölgesi kuracaklarını, üzüm üreticilerini Toprak Mahsulleri Ofisi aracılığıyla yaptıkları alımlarla destekleyeceklerini, bölgeye gölet ve sulama tesisleri inşa edeceklerini bildirdi. Her zaman Alaşehir'in ve çiftçilerin yanında olduğunu belirten Pakdemirli "sizler ne istiyorsanız yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Alaşehir istiyecek, Ali Uçak başkanım isteyecek biz yapacağız. Ali Uçak başkanım emredecek bizler yapacağız" dedi. 

Bakan Pakdemirli, yerli elektrikli traktör konusunda da çalışmaları tamamladıklarını ve prototipi hazırladıklarını aktararak, "Yerli ve milli traktörümüz günlük 7 liralık şarjla akşama kadar 8 saat çalışacak. Prototiplerimiz seri üretime hazır. Onlar konuşur, biz yaparız. Son derece ekonomik olacak yerli traktörümüz, çiftçilerimizin mazot derdi bitecek. İnşallah seri üretime başlayalım, üretimden çıkan ilk traktörü Alaşehir'de birlikte deneriz." ifadelerini kullandı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise yaptığı konuşmasında, 2014'te kurulan büyükşehir belediyesi olmalarına rağmen gece gündüz çalışarak, bütün ilçelere ve mahallere ulaştıklarını söyledi.

İl genelinde topyekun bir altyapı çalışması başlattıklarını anlatan Ergün, sadece Alaşehir ilçesinde 5 yılda toplam 226 milyon lira yatırım yaptıklarını kaydetti.

 

alaşehir alaşehir tarı orman bakanı ekrem pakdemirli ekrem pakdemirli alaşehir