Bağlarda Kış Mesaisi Başladı

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde üzüm bağlarında kışlık bakım çalışmaları soğuk havaya rağmen aralıksız devam ediyor.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Üzüm bağlarında kışlık bakım çalışmaları soğuk havaya rağmen aralıksız devam ediyor.

Dünyaca ünlü Sultaniye çekirdeksiz üzümün yetiştiği Alaşehir ve Sarıgöl Ovasında üreticiler bir yandan ip kesimi işlemi yaparken diğer taraftan da budama çalışmaları yapıyorlar.

Sabahın erken saatlerinde bağlarda işbaşı yapan üreticiler, geçen sezondan kalan bağ çubuklarının bağlı olduğu ipleri kesiyor. Bağlar bu şekilde budamaya hazırlanıyor. Daha sonra kaliteli yaş üzüm yetiştirmek için yoğun kışlık çalışmalarını sürdüren üreticiler, Mart ayının ilk haftasına kadar devam etmesi beklenen budama ve asma çubuğu bağlama çalışmalarının ardından gübreleme, toprak havalandırma ve ilaçlama işlemlerine başlayacak.

Alaşehirli üzüm üreticisi Kenan Uçar, yapılan tüm çalışmaların Mayıs ayı sonuna kadar süreceğini belirterek, "Bağımızda Alfonso türü üzüm yetiştiriyorum. Yaş üzüm üretimi yapacağımız için titiz bir çalışma programı uyguluyoruz. Budama ve asma çubuğu bağlama işlemlerinin ardından mayıs ayı sonuna kadar devam edecek olan çalışmalar kapsamında gübreleme, topak havalandırma ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştireceğiz. Afatsız bir sezon geçirmek en büyük arzumuz" dedi.




alaşehir bağ budama sarıgöl bağ budama alaşehir üzüm sarıgöl üzüm üzüm bağı