Bağlar Sular Altında Kaldı!

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde Alaşehir Çayı taştı, bağlar sular altında kaldı

Reklam
Reklam

 

Alaşehir İlçesi'nden geçen ve Gediz Nehri'nin bir kolu olan Alaşehir Çayı'nın debisi, yağmur sularıyla yükselince taşkın oldu.

Alaşehir Çayı´nın debisi, yağmur ve dağlardan eriyerek gelen kar sularıyla yükselince taşkın oldu. Çay çevresindeki üzüm bağları ile tarlalar sular altında kaldı.

Alaşehir'de birkaç gündür aralıklarla devam eden yağmurun ardından dün gece de şiddetli lodosla birlikte etkili olan sağanak yağmur ve dağlardan eriyen kar suları, Alaşehir Çayı´nın debisini yükseltirken taşkına yol açtı. Çayın çevresindeki bağlar ile tarlalar suyla doldu.

YERİNDE İNCELEDİLER

Alaşehir Çayının geçtiği Ilgın Mahallesi'nde taşkın meydana gelirken Ilgın-Caberfakıllı Mahalleleri arasında geçiş noktası olarak kullanılan yol sular altında kaldı. Tepeköy - Baklacı Mahalleleri arasından da geçen Alaşehir Çayı yine aynı şekilde burada da taşkına neden olurken bölgedeki üzüm bağları sular altından kaldı. Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından çalışmalar başlatılırken Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak ve Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk olay yerinde incelemelerde bulundular. 

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet     






alaşehir çay alaşehir çayı taşkın üzüm bağı sel alaşehir 45 haber alaşehir çayı taşın alaşehir haber