Ayakkabısındaki Yılanı Fark Etmedi!

Ayakkabısına giren yılanı fark etmeyen bir kadın, yılanla birlikte 15 bin kilometre seyahat etti.

Reklam
Reklam

 

Avustralya'da yaz tatilindeyken odasında yılan gördü, tüm aileyi uyandırdı ama bir şey bulamadılar. İşte o yılan, ayakkabının içinde bu aileyle birlikte 15 bin kilometrelik yol katetti.

İskoçyalı bir kadın, tatil için gittiği Avustralya’dan evine döndüğünde, valizindeki ayakkabılarından birinde bir yılan olduğunu fark etti. Avustralya’nın Queensland eyaletinden İskoçya’nın Glasgow 9 bin 300 mil (14 bin 966.9 kilometrelik) yolculuk sırasında yılanın deri değiştirdiği ortaya çıktı!

YATAK ODASINDA GÖRMÜŞTÜ AMA…

Olay şöyle gerçekleşti: Moira Boxall, Queensland’de yaşayan üvey oğlunun evine yaz tatiline gitmişti. Ülkesine dönmeden birkaç gün önce de, aslında yatak odasında bir yılan olduğunu fark etmişti. Gece 03.00’da üvey oğlunu ve ailesini uyandırmış, hep birlikte yılanı aramışlar ama bulamamışlardı. Aile, Avustralya’da yılanların sık görülüp görülmediği konusunda yalan söyleyerek Boxall’ı sakinleştirmeye de çalışmışlardı. Yılanın bir ayakkabının içine saklandığı ise ancak Boxall İskoçya’ya dönüp valizini açtığında ortaya çıktı.

ÖNCE ŞAKA SANDI!

Boxall ayakkabıya saklanan yılanı önce şaka zannetti; üvey oğlu ve ailesinin yatak odasında yılan gördüğünü zannetmesiyle dalga geçtiklerini sandı… Fakat yılana dokunduğunda gerçeği anladı; ‘şaka’, canlıydı ve hareket ediyordu… Üstelik, yolculuk sırasında ayakkabının içinde deri değiştirmişti.

YILAN KARANTİNADA

Boxall korku içinde ayakkabıyı bahçeye çıkarıp üzerini bir kuru ile kapattı. Sonra da üvey oğlu Paul Airlie’yi aradı; yılanı tarif etti. Airlie ailesinin yılanın türü hakkında İskoçya polisine bilgi vermek durumunda kaldı. Benekli bir piton olan yılanın zehirli olmadığı açıklandı.

Boxall’ın üvey oğlu Paul Airlie, Avustralya medyasına demecinde “Bir Queenslandli için kar ne kadar yabancıysa yılan da bir İskoçyalı için o kadar yabancı” dedi. Yılan, İskoçya’da karantina altında tutuluyor.


ayakkabı yılan yılan