ATT Maaşları 2023 | Devlet - Özel Acil Tıp Teknisyeni Maaşı

ATT maaşları 2023 yılında ne kadar? Güncel bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Acil Tıp Teknisyeni maaşına dair tüm seçenekleri açıkladık. Temmuz zamlarından sonra ATT'ler ne kadar kazanıyor? İşte yanıtı...

Reklam
Reklam

ATT maaşları ne kadar oldu? Temmuz zamlı ücretleri sizler için açıkladık! Eğer kariyerinize Acil Tıp Teknisyeni olarak devam etmek istiyorsanız, maaşları şimdi inceleyin…

ATT devlet maaşları ne kadar? Açıkladık… Ayrıca özel ATT maaşını da sizler için paylaştık. Ek olarak Acil Tıp Teknisyeni nasıl olunur sorusuna da kısaca değindik. ATT’ler ne kadar maaş alıyor? İşte yanıtı…         

ATT Maaşları 2023 – GÜNCEL!

Acil Tıp Teknisyenleri, 2 yıllık sağlık meslek yüksekokulunda eğitim gördükten sonra ataması yapılarak devlette çalışabiliyorlar. Ayrıca özel hastanelerde ATT olarak da çalışabilirler. Temel görevleri ise acil tıp hizmeti sunmak, hastaları sağlık kuruluşuna nakletmek ve acil durum çağrılarına cevap vermek şeklinde özetlenebilir.

ATT maaşları 2023 yılı Temmuz zamlarından sonra aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

Özelde Yeni Başlayan ATT Maaşı

14.000 TL

Devlette Yeni Başlayan ATT Maaşları

23.500 TL

Özelde Deneyimli Acil Tıp Teknisyeni Maaşı

20.000 TL – 30.000 TL

Devlette Deneyimli ATT Maaşı

26.000 TL

 

ATT’ler ne kadar kazanıyor sorusuna temel olarak bu şekilde yanıt verilebilir. Ancak maaşlar, kişinin deneyimine, görev yaptığı yere, döner sermaye gibi ek ödeneklere, medeni durum, çocuk sayısı gibi faktörlere göre değişiklik göstermektedir.

Şimdi ATT maaşını detaylı olarak inceleyelim…

1- Devlette ATT Maaşları

ATT’ler KPSS’den yeterli puanı alarak kamu hastanelerinde ya da devlet kurumlarında çalışabilmektedir. Temel olarak aynı görevleri yapsalar da kamu ya da özel sektöre göre görevlerde değişiklikler olabilir.

Devlette ATT maaşları aşağıdaki gibidir:

Yeni Başlayan ATT Maaşı: 23.500 TL

Deneyimli ATT Maaşı (5 – 10 yıl): 26.000 TL

2- Özelde ATT Maaşı

Acil Tıp Teknisyenleri, KPSS’ye girmeyi tercih etmediklerinde özel hastane gibi alternatif bir seçeneğe de sahipler. Özel sektörde maaşların, kamu sektörüne göre daha düşük olduğunu belirtelim. Ancak kariyer imkânı daha geniştir. Yani yeni başlayan bir ATT olarak kendinizi geliştirdiğinizde çok daha ileri pozisyonlara geçebilirsiniz.

Özelde ATT maaşları 2023 yılında şu şekildedir:

Özelde Göreve Yeni Başlayan ATT: 14.000 TL

Özelde Deneyimli ATT Maaşı: 20.000 TL – 30.000 TL

Acil tıp teknisyeni maaşına dair güncel bilgiler bu şekildeydi. Döner sermaye, deneyim, hizmet süresi, medeni hal, çocuk sayısı vb. durumlara göre ücretlerin değişebileceğini tekrar hatırlatalım. ATT maaşları 2023 bilgilerinden sonra meslekle ilgili bilgilere devam edelim…

Acil Tıp Teknisyeninin Sorumlulukları Nelerdir?

Acil Tıp Teknisyeni olmak isteyenlerin araştırdıkları bir diğer konu da görev ve sorumluluklar oluyor. ATT görevleri ve sorumlulukları şu şekilde sıralanabilir:

Hastaları nakil için stabil hale getirmek,

Eğitim aşamasında öğrenilen bilgileri ve doktor talimatlarını uygulamak,

Taşıma için hastaya ambulansta emniyete almak,

Hastaların bir sağlık kuruluşunun acil servisine aktarmak,

İlk yardım tedavisine devralan hastane personeline kaza yeri gözlemlerini rapor etmek,

Kullandıktan sonra ekipmanı kontrol etmek kullanılmış, malzemeleri değiştirmek veya temizlemek.

ATT maaşları, çalıştığının pozisyonun görev ve sorumluluklarına göre de değişebilir. Şimdi Paramedik ve ATT arasındaki maaş farklarını inceleyelim...

Paramedik ve ATT Maaş Farkı

Paramedik ve ATT maaş farkı 2023 yılında sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıyor. Tıp teknikleri yani paramedik olmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Bununla beraber meslek kazancı hakkında bilgi sahibi olmak için araştırma yapan çok kişi var. Sizler için paramedik yani tıp teknikleri ile ATT maaşı hakkındaki bilgileri topladık. Paramedik ve ATT arasındaki fark maaş bakımından şu şekilde:

Pozisyon

Paramedik Maaş

ATT Maaşları

Yeni Başlayan (Devlet)

24.000 TL

23.500 TL

Deneyimli (Devlet)

26.500 TL

26.000 TL

Yeni Başlayan (Özel)

15.000 TL

14.000 TL

Deneyimli (Özel)

22.000 TL

20.000 TL

 

Acil Tıp Teknisyeni Olmak İçin Ne Yapılmalı?

ATT maaşları sizi cezbettiyse, aşağıdaki bilgileri sizler için hazırladık! Acil Tıp Teknisyeni olmak için ne yapmanız gerekiyor? İşte yanıtı:

Acil tıp teknisyeni olabilmek için belli bir eğitimden geçmek gerekir. Acil tıp teknisyeni olmak isteyen biri sağlık meslek liselerinde eğitim görmesi gerekiyor.

Bunun yanı sıra acil tıp teknisyeni pozisyonunda görev yapmak isteyen kişiler 4 yıllık üniversite eğitimi veren acil tıp teknisyenliği bölümünde eğitim alabilirler.

Aldıkları bu eğitim başarı ile tamamlandığında acil tıp teknisyenliği yapılabilir. Her şeyden önce bu alanda görev yapmak isteyen ATT çalışanının empati yeteneği gelişmiş, titiz, sakin yapılı, nazik ve soğukkanlı olması gerekir.

Sağlık görevlisinin taşıması gereken birçok sorumluluk mevcut olduğu için hızlı ve doğru kararlar alarak stresli durumlarla kolaylıkla baş edebilmelidir.

ATT maaşlarını yeterli bulduysanız, yukarıdaki aşamalardan geçerek Acil Tıp Teknisyeni olabilirsiniz. ????

ATT 2024 Yılında Ne Kadar Maaş Alır?

ATT yani acil tıp teknisyeni 2024 yılında ne kadar maaş alacağı hakkında net bir bilgi henüz yer almamaktadır. Fakat 2024 yılında ATT'nin alacağı maaş miktarı belirlendiğinde sayfamız da sizleri bilgilendireceğiz.

ATT maaşları 2024 yılı için açıklandığında ilk bu içerikten haberdar olabilirsiniz!

Acil Tıp Teknisyeni Maaşları Ortalama Ne Kadar?

Acil tıp teknisyenlerinin donanımlarına ve iş tecrübelerine göre aldıkların maaş da değişiklik gösterir. Yeni başlayan Acil Tıp Teknisyenleri özelde ortalama 14.000 TL alırlar. Bunun yanı sıra mesleki donanımları ve iş tecrübeleri arttıkça maaşları da değişiklik gösterir.

ATT maaşları devlette 23.500 TL ile başlayabilir. ATT'ler devlet memurları gibi mesai saatleri içerisinde çalışmaktadır. Olağanüstü durumlar söz konusu olduğu zaman mesai saati kavramı da ortadan kalkabilir. Bu durumda nöbet gibi ek hizmet ücreti alabilirler.

ATT Çalışma Şartları Nelerdir?

ATT bölümünden ilerlemek isteyenler için teknisyenliğin maaşlarından sonra çalışma şartlarına da değinelim. ATT personelleri genel olarak hangi koşullar altında çalışıyor? Şu şekilde ele alabiliriz:

ATT personelleri haftalık mesai saatleri olarak 40 saat çalışmaktadır. Ayda 160 saat olacak şekilde hizmet sunmaktadırlar.

Ayda en az bir hafta nöbetleri bulunan ATT personelleri tuttukları nöbetler için ek mesai ücretleri elde etmektedir.

Nöbetlerde ATT çalışanları 24 saat çalıştıktan sonra akabindeki 48 saat dinlenmektedirler.

ATT çalışanlarının mesaileri haftalık olacak şekilde belirlenmektedir.

ATT maaşları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Temmuz zamlarını yeterli buldunuz mu? Görüş ve düşüncelerinizi bizimle YORUMLAR kısmından paylaşabilirsiniz!

att maaşları att maaşı acil tıp teknisyeni maaşları acil tıp teknisyeni maaşı