Ali Uçak'tan Özgür Özel'in Açıklamalarına Tepki

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çekirdeksiz üzümün fiyatını sorduğu iddia ettiği iş insanı Ali Uçak'tan sert tepki geldi. Özel'in siyasi düşmanlık nedeniyle firmalarını karalamaya çalıştığını ve siyasi rant sağlamaya çalıştığını savunan Uçak, "Bizleri, çiftçilerimizi ve üzümümüzü kirli siyasi hesaplarınıza alet etmeyin, ucuz siyaset yapmayın" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, geçtiğimiz gün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üzüm fiyatlarını, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi olan iş insanı Ali Uçak'a sorduğunu iddia etti.

Ali Uçak: 'BİZİ KİRLİ SİYASİ HESAPLARINIZA ALET ETMEYİN'

Özgür Özel'in iddialarının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Uçak Kardeşler kurucu ortaklarından Ali Uçak, iddiaların firmaları hakkında karalama olduğunu ve siyasi rant sağlama çabası olarak gördüğünü ifade etti.  Uçak, "Bizleri, çiftçilerimizi ve üzümümüzü kirli siyasi hesaplarınıza alet etmeyin, ucuz siyaset yapmayın" diyerek Özgür Özel'e tepki gösterdi.

Uçak Kardeşler firmasının binlerce çalışanı ve üreticisi olduğuna dikkat çeken Uçak, "Karaladığınız Uçak Kardeşler firması, yaş meyve sebze ihracatında ülkemizin lider firması olduğu gibi aynı zamanda ülkemizin en büyük tarımsal üreticilerinden biridir. Yani çiftçidir" dedi.

'EN HAFİF İFADE İLE DÜRÜST DAVRANMAMAKTIR'

Uçak, Cumhurbaşkanı'nın Manisa'ya ziyareti sırasında çok sayıda kamera ile gazeteci olduğunu ve canlı yayın dahi yapıldığını anımsatarak "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bize belirlenecek olan kurum üzüm fiyatı sorulmamıştır. Güncel olarak ihraçlık yaş üzümün kaç paradan alındığı sorulmuş ve kendisine ihraçlık yaş üzüm ortalama alım fiyatları hakkında bilgi verilmiştir. Bunu bilmenize rağmen konuyu çarpıtarak siyaset malzemesi yapmanız en hafif ifade ile dürüst davranmamaktır" ifadelerini kullandı.

ali uçak özgür özel üzüm fiyatı kuru üzüm fiyatı