Alaşehirlilerin Poşet İmtihanı

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'ücretli poşet uygulaması' kapsamında market alışverişlerinde plastik poşetlerin 25 kuruşa satılmasına başlandı. Uygulamayı kimileri eleştirirken, kimileri tarafından da olumlu karşılandı.

Reklam
Reklam

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle, manav, şarküteri ve ekmek reyonları dışındaki alışverişlerde plastik poşetlerin 25 kuruşa satılması uygulaması başladı. Marketlerde çalışan görevliler, alışveriş yapanları ücretli poşet uygulaması konusunda bilgilendirdi. Yeni uygulama kimilerinin tepkisini çekerken kimilerinin ise desteğini aldı.

Alaşehir'de bazı vatandaşlar, uygulamaya tepki gösterip markete pazar arabalarını alarak giderken, bazıları ise 25 kuruş ücret karşılığında plastik poşet alarak alışverişini tamamladı. Markete gelen müşterilerin bazılarının ise aldıklarını poşete koymak yerine elinde taşıyarak ayrılması, bazılarının ise aldıkları ürünleri poşetlere koymak yerine arabasının bagajına doldurması dikkati çekti.

Özel bir markette kasiyer olarak çalışan Ahmet Kaçar, müşterilerin bazılarının yeni uygulamadan habersiz olduğunu belirterek, "Bazı müşterilerimiz elinde poşetle markete geldi. Bazıları ise aldıklarını kucağına doldurup gitti. Ama genel olarak uygulama tepki alıyor" dedi.

Markette alışveriş yapanlardan Hakan Çetin ise uygulamayı eleştirerek, "Uygulamanın paralı olması yerine farklı bir yöntem seçilebilirdi. Sonuçta insanlar bunu paralı olsa da alacaklar. 25 kuruş insanlar için büyük bir maliyet değil. Bunun için farklı bir yol bulunmalı" diye konuştu. Hatice Taştan isimli vatandaş evden pazar arabası getirip alışverişlerini öyle yapacaklarını söyledi.

Hüseyin Tekin ise, "Gerekirse çarşıdan 1 kilo poşet alıp alıverişlerimizde kullanırız. bir torba için 25 kuruş çok yüksek bir rakam" dedi.

alaşehir alaşehir poşet alaşehir haberleri