Alaşehirliler Sabun Üretimini Öğrenecek

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehirliler artık kendi sabunlarını kendileri üretebilecekler.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Fark yaratacak bir proje daha başlatıyor.

Alaşehir Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce “Kendi Sabununu Kendin Yap” projesi başlatılıyor. Alaşehir merkez ve mahallelerini kapsayacak projede istekli ve gönüllü olan vatandaşlarımızın katılımıyla açılacak olan kurslarda Doğal malzemelerle ev ürünü sabunları üretecekler.

Proje kapsamında ilçe genelinde açılacak olan El yapımı sabun üretim kursu ile kursiyerler kendi tüketecekleri sabunları kendileri üretmiş olacaklar. Proje kapsamında açılacak El yapımı Sabun üretim kursunda kursiyerler Doğal Yöntemlerle Zeytin Yağdan Sabun, Soğuk Yöntemle Sabun, Sıcak Yöntemle Sabun, Aromatik Yağlar İle Sabun yamayı öğrenecekler ve kendi tüketecekleri sabunları kendileri üretmiş olacaklardır.

İlçe Kaymakamı Sayın Abdullah UÇGUN’un da desteklediği proje öncelikle Zeytin ve Zeytin yağ üretiminin yoğun olduğu mahalleri kapsayacak, daha sonra tüm mahallelerde ihtiyaç doğrultusunda kurslar açılacaktır.

Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman ÖLMEZ, Müdürlüğümüzce yeni bir proje başlatıyoruz. Kendi Sabununu Kendin Yap slagonuyla yola çıktığımız bu Proje de amacımız Halkımızın kendi tükettiği sabunları kendilerinin üretmesini sağlamak olacaktır. Proje kapsamında Kursiyerler hiçbir katkı kullanmadan evlerindeki Zeytinyağı ve çevresindeki Aromatik bitkilerle doğal ev yapımı sabunları yapmayı öğreneceklerdir. Dedi.

Ölmez Alaşehir Halk Eğitim Merkezi olarak projemizi başlattık. Genel olarak zeytin üretiminin yoğun olduğu mahallelerimizde ve aromatik bitkilerin yoğun olduğu mahallelerimizde kurslarımız başlayacaktır. Proje kapsamı açılacak kurslarımız 4 hafta sürecek bu süreçte sabun yapımını kursiyerlerimiz öğrenmiş olacaklardır dedi.

“Kendi Sabununu Kendin Yap” slagonuyla Projemize ÂLÂŞEHİR den destek ve ilgi bekliyoruz dedi.

alaşehir alaşehir halk eğitim alaşehir sabun üretim kursu alaşehir halk eğitim kurslar