Alaşehirli Üzümcü Dolandırılmaktan Son Anda Kurtuldu

Alaşehir Manşet Haber- Alaşehir'de bir üzüm üreticisi dolandırılmaktan son anda kurtuldu. Üzüm üreticisinin bir sene boyunca bin bir emek ile ürettiği tonlarca üzüm çiftçinin dikkati sayesinde heba olmadı.

Reklam
Reklam

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber-Alaşehir Alkan Mahallesi’nde oturan üzüm üreticisi Ahmet Özkan , üzüm bağından kesilen üzümlerin parasını alamayınca, kamyona yüklenmiş üzümleri geri indirtti. Üretici ile üzüm alıcısı Çağatay isimli birisi arasında yapılan sözlü anlaşmada, üzümler kesilecek, kantara girdikten sonra, üzüm ücreti kantarda ödenecekti. Üzüm bağında üzüm kesilirken, alıcı paracın önce yüzde 30, sonra yüzde 40 ‘nı ödeyeceğini söyledi. Üretici Ahmet Özkan böyle anlaşmamıştık, peşin olmazsa vermem, dedi. Bunun üzerine iki kişi olan alıcılar, üzüm bağından kayıplara karıştılar. Ahmet Özkan kesilen ve kamyona yüklenen yaklaşık 10 ton üzümü geriye indirerek, serdi. 

Dün sabah üzüm bağından kesilen  yaklaşık 10 ton  üzümün parasını alamayacağını anlayan  Ahmet Özkan, üzümü 5 Lira 5 Kuruştan sattım. Anlaşmamız gereği üzümü kesip kantara girdikten sonra kantarda para ödenecekti. Ancak  üzüm kesilirken, adının Çağatay olduğunu söyleyen   25-30 yaşlarındaki üzüm alıcısı, üzüm parasının  önce yüzde 30 40 ‘nı verebileceğini kalanını daha sonra vereceğini söyledi. Bende anlaşmamız böyle   değildi, peşin olacaktı, böyle olursa vermem, dedim. Bunun üzerine alıcılar ortadan kayboldular . Üzümü kurtardığımıza sevindik, üzümünü satmak isteyenler parasını almadan, parayı garantiye almadan vermesinler. Çağatay isimli alıcı Lüleburgaz’da 3-4 yerde tezgahlarının olduğunu ve kendilerinin satış yaptıklarını söylemişlerdi, ama parayı vermeden kaçtılar. Bende bağda işçiler varken, kamyona yüklenen yaklaşık 10 ton üzümü kurutmak üzere sergiye serdim, dedi.




alaşehir üzüm hırsızı alaşehir üzüm dolandırıcı alaşehir üzüm hırsızlığı