Alaşehirli Soba satıcılarında kış hazırlığı başladı

Alaşehir'de Ekim ayının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarında, özellikle akşam saatlerinde düşüş yaşanıyor. Kış mevsiminin yavaş yavaş kendini hissetirmesiyle birlikte sobalar da tezgâhlardaki yerini aldı. Sobalı evde yaşayan vatandaşlar sobacıların yolunu tutarken, evlerde kış hazırlıklarına başlandı.

Reklam
Reklam

Alaşehir’de hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kış hazırlıkları başlarken, soba satıcılarında hareketlilik görülüyor. Yaklaşan kış mevsimi öncesi sobalı evlerde oturan vatandaşlar soba satıcılarının yolunu tuttu. Soba satıcıları ise hazırlıklarını tamamlayıp, mesaiyi yoğunlaştırdı. 

İlçede soba satışı yapan Mehmet Kersin, vatandaşların daha çok guzine tarzı sobaları tercih ettiğini belirterek; "Ekonomik nedenlerden dolayı vatandaşlar tasarruf yapabilmek adına guzine sobayı tercih ediyorlar. Hem ısınmak hem de iyi kötü yemeklerini burada pişirmek düşüncesiyle bunları tercih ediyorlar" dedi. 

Soba alırken nelere dikkat edilmeli?

Soba alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine değinen Mehmet Kersin, "Sobanın en başta kalitesine, dökümüne, gövde sacına dikkat edilmesi gerekiyor. İleriye dönük bir şey olması lazım. Sobayı yakmadan önce ilk hamlede bacamıza bakmak lazım. Bacamıza bir parça gazete yakıp, çekiyor mu, çekmiyor mu, bakmak lazım" diye konuştu

"Soba boruları ve bacalar sürekli temizlenmeli"

Mehmet Kersin, soba borularının ve bacaların sürekli temizlenmesi gerektiğini, soba borularının birleşme noktalarının sızdırmaz kelepçelerle yada baca bandıyla bağlanması gerektiğini söyledi. Bacaların yıllık bakım ve temizliğinin işin ehli kişi ya da yetkili baca firmalarına yaptırılması gerektiğini belirten Kersin, soba zehirlenmelerinin büyük çoğunluğunun lodoslu havalarda yakılan sobalardan kaynaklandığına da dikkat çekti. Lodoslu havalarda soba yakılmamasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

soba alırken nelere dikkat edilmeli soba temizleme baca temizleme soba zehirlenme