Alaşehirli öğrenciler şampiyonadan madalyalarla döndüler

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehirli öğrenciler Kağıt Uçak ve Planör Model Türkiye Şampiyonası'ndan madalyalarla döndüler.

Reklam
Reklam

Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından Manisa'da düzenlenen Başlangıç Modelleri Kâğıt Uçak ve Planör Model 1. Türkiye Şampiyonası'nda Alaşehir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri madalyaları topladı. 2 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük, 2 dördüncülük, 1 de beşincilik elde eden öğrenciler, madalyalarıyla Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'i ziyaret etti.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından 22 - 23 Ekim tarihlerinde Manisa'da Başlangıç Modelleri Kâğıt Uçak ve Planör Model 1. Türkiye Şampiyonası düzenlendi. Manisa Çok Amaçlı Spor Salonu'ndaki şampiyonaya Alaşehir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Hasan Ersin tarafından çalıştırılan ekip de katıldı. Türkiye Kağıt Uçak Şampiyonası'nda, gençler kategorisinde Eda Akar Türkiye birincisi, Ali Buğurcu ise Türkiye dördüncüsü oldu.

Manisa Tilki Köy Yamaç Paraşütü ve Model Uçak Pisti'nde gerçekleştirilen Türkiye Planör Model Türkiye Şampiyonası'nda ise gençler kategorisinde Mehmet Çetin Türkiye birincisi oldu. Onu ikinci olan Hacernaz Kaya takip etti. Eren Kahta dördüncü, Ali Buğurcu ise beşinci oldu. Küçükler kategorisinde ise Zeynep Yılmaz Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

Türkiye şampiyonasında Alaşehir'in sesini duyuran şampiyon ekip, madalyalarıyla beraber, okul müdürü Keziban Elçin eşliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'i ziyaret etti. Dereceye giren öğrencileri ve emeği geçen öğretmenleri kutlayan Hüseyin Güneş, "Çocuklarımızın, fırsatlar verildiğinde neleri başarabileceklerini görüyoruz. Yeter ki onlara uygun ortamı yaratalım. Bu tür sosyal etkinliklerle çocuklarımız hem sosyal hayatta hem de sportif alanda kendilerini geliştirme ortamı bulabilecektir" dedi.

alaşehir İmkb mesleki ve teknik anadolu lisesi kağıt uçak ve planör model türkiye Şampiyonası alaşehir uçak