Alaşehirli Kasaplarda Kurban Bayramı Mesaisi

Alaşehir Manşet Haber - Kurban Bayramı nedeniyle et vitrinlerini boş tutan kasaplar, kestikleri kurbanlıkların etlerini kıyma, kuşbaşı ve sucuk gibi farklı şekilde değerlendirmek isteyen vatandaşların taleplerine yetişmeye çalışıyor.

Reklam
Reklam

 

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de kurban kesimlerinin ardından bayramın ikinci gününde de kasapların kıyma ve sucuk mesaileri devam ediyor.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde yaşanan kurban kesim telaşının ardından birçok vatandaş, ikinci gün de kurban etinin bir bölümünü kıyma, kuşbaşı ve sucuk yaptırmak için kasapların yolunu tuttu. Kurban Bayramı'nda kurban nedeniyle et satışı yapmayan kasaplar ise yoğun bir mesai içerisinde kurban etlerini kıymaya dönüştürerek para kazanıyor.

Kurban Bayramında gece geç saatlere kadar aralıksız bir şekilde çalıştıklarını aktaran Alaşehir Ehliyar Kasap sahibi Faruk Sönmez, "Vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Kıyma, kuşbaşı ve sucuk isteyen vatandaşlarımız oluyor. Yoğunluk 2 gün daha devam eder. Diğer bayramlara göre bu sene yoğunluk biraz daha fazla. Vatandaşlarımızın getirdiği etleri kendilerine kıyma olarak çekip veriyoruz” dedi.

Kurban etini kasaba getiren vatandaşlardan Ahmet Taşdemir ise “Herkesin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Allah kabul etsin, Kurban Bayramının ilk günü gidip kurbanlarımızı kestik. Bugün de kurban etlerimizden kıyma yapmak için kasaba geldik. Çocuklar sucuğu çok seviyor. Etlerin bir bölümü ile de sucuk yaptıracağım. Her sene bayramın ilk günü kurban telaşı ile geçer ikinci gün ise kasabın yolunu tutarız. Allah'ım herkesin kesitiği kurbanlarını kabul etsin. Bayramda yoğun bir şekilde çalışan kasaplarımıza da Allah kolaylık versin” diye konuştu.


alaşehir kasap alaşehir ehliyar kasap alaşehir