Alaşehirli bin 500 Kadın 100. Yılda Ata'sının huzurunda

Alaşehirliler, Cumhuriyetin 100'üncü yılını coşkuyla kutlamaya devam ediyor. 100'üncü yıla özel olarak Alaşehir'in cadde ve sokakları bayraklarla donatıldı. Alaşehir Belediyesi ise Cumhuriyet'in yüzüncü yılında Atatürk sevdalısı 1500 kadını Anıtkabir'le buluşturdu.

Reklam
Reklam

Cumhuriyetin yüzüncü yılını kutlamak amacıyla Alaşehir Belediyesi tarafından organize edilen "1000 Kadınımız Anıtkabir'de" projesi ile Alaşehir'in tüm mahallelerinden geziye katılmak isteyen bin 500 Alaşehirli Kadın Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir ziyareti yapan kadınlara belediye görevlileri eşlik etti.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan tam 100 yıl önce kurduğu Cumhuriyet’i yaşamanın ve yaşatmanın heyecanıyla ücretsiz ziyaret kampanyasını düzenlediklerini belirten Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu; "Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında devletimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü bin 500 kadınımız ile birlikte ziyaret etmekten çok büyük mutluluk duyduk.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, sözleriyle, eylemleriyle, yaptıklarıyla yoksul, yorgun bir ulusu ayağa kaldırdı. İleri görüşlülüğü, halkına olan inancı ile kurduğu Cumhuriyet, bugün 100 yaşında. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluşunda, Kurtuluş Savaşımızda, vatanımızın kurtarılmasında emeği geçen, can veren, kan veren, alın teri akıtan tüm büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun" ifadelerini kullandı.

“Çok gururluyuz. Başkanımıza teşekkür ederiz"

Alaşehirli kadınlar ise Atatürk’e sevgi, saygı ve minnetlerini sunmak üzere gerçekleştirdikleri bu ziyaretten duydukları mutluluğu ve gururu ifade ederek, kendileri için programı hazırlayan Başkan Öküzcüoğlu'na teşekkür ettiler. Atatürk’ün kalplerinde daima sonsuz bir yerinin olduğunu belirten kadınlar Cumhuriyetin 100.yılını kutlayarak, “Anıtkabir’e ilk defa gelen arkadaşlarımız var. Her geldiğimizde tüylerimiz diken diken oluyor. Herkesin görmesi gereken bir yer. Gözlerimiz doldu, yüreklerimiz sıcacık oldu. Herkesin bu şerefli ziyareti gerçekleştirmesini diliyoruz. Çok gururluyuz" ifadelerini kullandılar.

alaşehir anıtkabir alaşehir gezi alaşehir