Alaşehir Zafer Partisi: Üzüm en az 30 TL olmalı

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir Zafer Partisi başkanı Süleyman Şah, üzümde üretim maliyetinin geçtiğimiz senelere kıyasla yüzde 300 arttığını belirterek, açıklanacak üzüm fiyatının en az 30 lira olması gerektiğini ifade etti.

Alaşehir ve Sarıgöl ovalarında yetişen dünyaca ünlü sultani üzümlerinin hasat edilmesine sayılı günler kala, çiftçiler açıklanacak olan fiyatı beklemeye başladı. Üzüm hasadına sayılı günler kalan ilçede Alaşehir Zafer Partisi başkanı Süleyman Şah, üretim maliyetlerinin yüzde 300 arttığını belirterek, “Kuru üzümün, taban fiyatı en az 30 lira olmalı. Geçen sene DAP gübre ortalama 142 lirayken bu yıl 850 liraya yükseldi, Üre gübre 113 liraydı bu yıl 650 lira, Mazot 6 liraydı bu yıl 25 lira. Girdi maliyetleri inanılmaz derecede arttı. Çiftçinin bağlarında kullandığı tüm ürünlerde artış var. Ayrıca her sene üzüm hasadının sonlarına doğru açıklanan fiyatlar bu sene kesinlikle hasat öncesi açıklanmalı. Çiftçimizin her sene yaşamış olduğu fiyat belirsizliğini artık yaşamalarını istemiyoruz” diye konuştu.    

30 liranın altında açıklanacak olan rakamın çiftçiler için kötü bir rakam olacağını ve böyle bir rakamın üretim döngüsünü sekteye uğratacağını belirten Süleyman Şah, “Tüm üzüm üreticileri açıklanacak olan fiyatları bekliyor. Eğer maliyetleri karşılayacak bir rakam açıklanmazsa çiftçimiz maalesef milletin efendiliğinden çıkar ve kölesi durumuna düşer. Çiftçilerimiz ciddi manada borç batağına saplanmış durumda. Gübre parası, mazot parası geçen yıllarla kıyas dahi edilemez. Bağına  3 kez ilaç atan çiftçi bir sefer ilaç atar oldu. Yüksek girdiler, elektrik ve su paraları yüzünden 5 sefer sulama yapılacak bağ 2 sefer sulandı. Alaşehir Zafer Partisi olarak oldukça zor durumda olan çiftçimizin sesini duyurmaya devam edeceğiz. Beklentimiz en az 30 lira fiyat açıklanmasıdır” dedi.

alaşehir zafer partisi alaşehir üzüm üzüm fiyatları üzüm