Alaşehir ve Sarıgöl'de Sokak Sokak Koronavirüs Vaka Yoğunluğu Haritası

Alaşehir Haberleri - Sağlık Bakanlığından ulaştığımız resmi verilere göre, Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde mahalle ve sokak sokak koronavirüs vaka yoğunluğu haritalarına ulaştık. Buna göre, Alaşehir ve Sarıgöl'de koronavirüs vakalarının en yoğun olarak görüldüğü bölgeler haberimizde...

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Özel Haber - Alaşehir ve Sarıgöl'de koronavirüs vakalarının en yoğun olarak görüldüğü bölgeleri Sağlık Bakanlığı verilerine göre belirledik. İşte, Koronavirüs vakalarının görüldüğü cadde, sokak ve mahalleler.

"Alaşehir'in veya Sarıgöl'ün hangi Mahallelerinde koronavirüs vakası var?" sorusu bölgemizde yaşayan tüm vatandaşların merak ettiği bir konu. Sağlık Bakanlığınca erişime açılan harita ile bu sorular artık cevap buluyor. 

Bakanlığın paylaştığı haritada, Alaşehir geneline bakıldığında koronavirüs vaka yoğunluğunun Caberfakıllı, Gümüşçay ve Caberburhan Mahallelerinde olduğu göze çarpıyor.

Haritadaki renkler ne anlama geliyor?

Kırmızı: Koronavirüse yakalan vakanın durumu ciddi ve hastanede.
Mavi: Vakanın durumu orta ağır ve hastanede.
Mor: Vaka evde izleniyor.
Yeşil: Koronavirüs test sonucu pozitif çıkmış ancak herhangi bir şikayeti olmayan, evde izole edilen vaka.

Aşağıdaki haritada Caberfakıllı Mahallesi’ndeki risk seviyesini gösteriyor. 

Alaşehir Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, Caberfakılı Mahallesi’nde koronavirüse yakalanan vatandaşların bulunması nedeniyle 15 Nisan’da mahalle karantinaya alınmıştı. 28 Nisan’da dolan karantina süresini değerlendiren Alaşehir Hıfzıssıhha Kurulu, karantinanın 5 Mayıs 2020 tarihi saat 24.00’e kadar uzatılması kararı aldı. 

20 Nisan tarihinden bu yana karantinada olan Gümüşçay Mahallesi de Alaşehir'de ciddi vakaların görüldüğü yer olarak göze çarpıyor.

Koronavirüs vakalarında adı Gümüşçay ve Caberfakıllı Mahalleleri kadar geçmese de, İlçedeki riskli vakaların olduğu bir başka Mahalle ise Caberburhan Mahallesi.

Alaşehir'de ilk vakaların görüldüğü mahallelerden biri olan Killik Mahallesi'nde ise koronavirüs testi pozitif çıkan hasta var, fakat durumu ciddi değil.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Tepeköy Mahallesi'nde hiç vaka görülmezken, Toygar Mahallesi'nde Koronovirüs testi pozitif çıkan ancak durumu ciddi olmayan hasta varlığı göze çarpıyor. 

Alaşehir İlçe merkezinde ise birkaç mahallede Koronavirüs vakasının varlığı göze çarpıyor. Merkezde ilk olarak şehir girişinden başlayacak olursak İstasyon Mahallesi ile ilçe stadyumu ve Adnan Menderes Caddesi çevresinde durumu ciddi olmayan bir kaç vakanın olduğu göze çarpıyor. Zafer Caddesi mevkiinde ise hastanede yatmakta olan hastanın olduğu görülüyor. 

Eski İzmir yolu mevkii ve Çamlıbel Caddesi üzerinde yine durumu ciddi olmayan koronavirüslü hastalarının varlığı göze çarpıyor. 

Alaşehir Sarıkız Bulvarı mevkii ve Sarıkız Maden Suyu fabrikası bölgesinde koronavirüs testi pozitif olan fakat durumu ciddi olmayan hasta varlığı göze çarpıyor. 

Yenimahalle'de Hürriyet Caddesi mevkiinde durumu ciddi olmayan hasta varlığı göze çarparken, Akarca (Barış) Mahallesi'nde ise Fatih İlkokulu mevkiinde koronavirüs testi pozitif çıkan ve hastanede tedavi altında olan hasta varlığı görülüyor.

Sarıgöl'de ise Koronavirüs testi pozitif çıkan hasta, Alaşehir'e göre daha dar bir alanda gözüküyor. Sarıgöl Devlet Hastanesi mevkii Güvercin Sokakta, Koronavirüs testi pozitif çıkan ve durumu ciddi olmayan hasta varlığı göze çarpıyor. 

Sarıgöl düğün salonu mevkiinde iki farklı adreste yine koronavirüs testi pozitif çıkan hasta var.

Sarıgöl'e bağlı Kadıköy Mahallesi'nde Koronovirüs testi pozitif çıkan fakat durumu ciddi olmayan hasta varlığı göze çarpıyor.

(Bu verilere T.C. Sağlık Bakanlığı 'Hayat Eve Sığar' uygulamasından ulaşılmıştır.)

alaşehir koronovirüs alaşehir hangi mahallelerinde koronavirüs var alaşehir koronavirüs haberleri alaşehir 45 haber alaşehir haberleri alaşehir haber sitesi