Alaşehir Üzüm Festivali tüm güzellikleriyle son buldu

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber- Alaşehir’de 30 Ağustos tarihinde başlayıp 5 Eylül tarihine kadar devam eden 4.Uluslararası Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali birbirinden ünlü sanatçıların sahne performansları, birbirinden eğlenceli yarışma ve etkinlikler ile son buldu. Alaşehirli vatandaşlar yapılan etkinlikler ile günlük yaşamlarının stresinden biraz da olsa uzaklaşma fırsatı bulurlarken, sosyal ve kültürel etkinliklerde de rol alarak birbirleri arasında kaynaşma ve dostluk bağı kurma fırsatı yakaladılar. 

İlçede Volkan Konak Rüzgarı Esti Karadeniz türkülerinin güçlü seslerinden Volkan Konak, 4'üncü Uluslararası Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali kapsamında Alaşehir'de hayranlarıyla buluştu. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'ndaki konseri binlerce kişi izledi. 'Cerrahpaşa', 'Kadınım', 'Yarim Yarim' gibi sevilen şarkılarının yanı sıra İzmir Marşı ile Karadeniz yöresi türkülerini de seslendiren Konak, hayranlarını coşturdu. Şarkılara izleyicilerde bulundukları yerden eşlik etti.Repertuvarında 24 parçaya yer veren Konak'ın Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve eşi Selen Öküzcüoğlu'yla harmandalı oynaması alanı dolduran kalabalıktan uzun süre alkış aldı.

İlçede Yetiştirilen En Güzel Üzüm Seçildi Festival kapsamında düzenlenen “En Güzel Sultaniye Üzüm “  yarışmasında Şahyar Mahallesi’nden Ahmet Bayram birinci oldu. Kongre Parkı’nda yapılan yarışmaya 44 üzüm üreticisi katıldı. Yarışmada birinci olana yarım altın, ikinciye çeyrek altın, 3-4-5-6. Olanlara gram altın hediye edilirken, yarışmaya katılan tüm yarışmacılara iş adamları tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmada ilk üç dereceye ödül verilecekken, üzümlerin güzelliğine hayran kalan ,  Belediye başkanı Ahmet Ökücüoğlu, ilk atı dereceye girenlerin hepsinin altınla ödüllendireceğini belirtti.Kendisinin de 20 akıllı saat hediye ettiğini belirten Ahmet Öküzcüoğlu, telefonla Alaşehirli zirai ilaç bayilerini ve bazı iş adamlarını telefonla arayarak, yarışmaya katılan tüm üreticilere fiatları 500 ile Bin 500 TL. arasında değişen zirai ilaç, kelter, gübre, mazot, elektrikli ev aletleri gibi  hediyeler dağıtılmasını sağladı. 
Yılmaz Yıldırım,  Songül Sarı,  Süleyman Yüksel,  Raşit  Köşlü , Seyfettin Soylu,  Ramazan Erdoğan ve Engin Ceylan’dan oluşan jüri üyeleri üzümleri renk, tat, dane iriliği, salkım görünümü ve hastalıklara karşı mücadele alanında  değerlendirmeler yaptılar.  Yarışmada Ahmet Bayram birinci, Ufuk Bayram ikinci ve Ali Menekşe üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan Ahmet Bayram , birinci olduğum için çok mutluyu, ancak ilaç, gübre , mazot çok pahalı , üzüm ucuz. Buna rağmen birinci olduğum için çok mutluyum, dedi. Belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, üzümlerimiz el emeği, göz nuru. Alaşehir’in üzümün başkenti olduğu, şuraya gelen üzümlerden de belli. Hem Türkiye ekonomisine ve hem de istihdama katkı sağlıyorsunuz. Yarışmaya katıldığınız için teşekkür ediyoruz. Renk, tat, tane boyu, salkım yapısı ve hastalıklara göre değerlendirme yapılacak. Alaşehir’de nasıl üzüm yetiştirilir, herkes görsün. Bu üzümlerden satılmayan bağ varsa, ben almaya talibim, dedi.

alaşehir festival alaşehir üzüm festivali alaşehir konser alaşehir eğlence alaşehir festival konser