Alaşehir, Turistlerin Uğrak Yeri Oldu

Alaşehir Manşet Haber - İncil'de adı geçen, Hristiyanlar için kutsal sayılan 7 kilisenin 3'ü Manisa'da yer alıyor. Alaşehir St. Jean Kilisesi'de, Hristiyanlar için kutsal olarak sayılan kliselerden biri.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet - İncil'de adı geçen, Hristiyanlar için kutsal olan 7 kilisenin 3'ü Manisa'da yer alıyor. Alaşehir St. Jean Kilisesi, Salihli Sardes ve Akhisar Thyateira kiliselerinin kalıntılarını görebilmek için her yıl binlerce yerli ve yabancı turist bu yerlere akın ediyor.

Manisa Turizminde önemli bir yere sahip olan Alaşehir, asırlardır gerek ticaret olsun gerekse turizm olsun bölgede canlılık yaratmaya devam ediyor. Her geçen gün gelişmekte olan ve coğrafi konum açısından çok değerli bir yere sahip, asırlarca medeniyetlerin uğrak noktası olmuş ve çok önemli olaylara ev sahipliği yapan ilçemiz, Ege Bölgesinin adeta parlayan bir yıldızı. Sadece inanç turizmi için Alaşehir St. Jean Kilisesi'ni 2017 yılında 6 bin kişi ziyaret ederken, bu rakam 2018 yılının ilk 5 ayında ise 2 bin kişi oldu. 2018 yılı boyunca ise bu rakam 12 bin 877 kişiye ulaşmıştır. 

ALAŞEHİR, HRİSTİYANLARIN HAC VAZİFESİ İÇİN UĞRANILMASI GEREKEN BİR YER

Dini tur düzenleyen turizm firmaları için vazgeçilmez bir rota olan Manisa'daki 3 kilise, özellikle Güney Koreli Hristiyanlardan ilgi görüyor. Ayrıca İtalya'dan Katolikler, Singapur'dan hem Katolik hem Protestanlar, Filipinler'den Katolikler, Tayvan'dan Protestanlar dini turlara daha çok ilgi gösteriyor. Ege Bölgesi’nde yer alan ve Hristiyanlığın ilk kiliseleri olarak bilinen ve İncil'de adı geçen Alaşehir St Jean, Smyrna, İzmir Efes, Denizli Laodikya, İzmir Bergama, Salihli Sardes ve Akhisar Thyateira Kiliseleri, vahiy gönderilen 7 kilise olarak biliniyor. Bu kiliseleri ziyaret eden Hristiyanlar, bir nevi hac vazifesini yerine getiriyorlar. 

TOPTEPE DÜZLÜĞÜNDE YER ALAN ST JEAN KİLİSESİ, DÖNEMİN EN BÜYÜK KİLİSELERİ ARASINDA

Alaşehir’in üzerine kurulu olduğu Antik Philadelphia Kenti’nin akropolü (Akropolis: Antik Yunan kentlerinde, kentlerin yanıbaşındaki yüksekliklere verilen addır. Yunanca akropolis "yukarıda bulunan şehir" anlamına gelir. Klasik dönem Yunanistan'ında her önemli yerleşme yerinin bir akropolisi vardı.Tapınaklar, hazinelerin saklandığı yapılar ve çeşitli kurumlar burada yer alırdı.) durumunda olan Toptepe düzlüğündeki tapınak kalıntıları, Toptepe’nin kuzey eteklerinde erken Roma dönemi tiyatro kalıntıları, Bizans döneminde yapılmış olan surlar doğu kapısı ve M.S. VI. yüzyıla ait St. Jean Kilisesi en önemli eserlerdir. Havarilerden Ioannes adına yapılan, Ege Bölgesi’ndeki Hıristiyanlığın ilk çağlarına ait yedi kiliseden biri olan St. Jean Kilisesi’ne ait ayaklardan üç tanesi sağlam durumdadır. Döneminin en büyük kiliseleri içinde yer alan klise, günümüzde sadece 3 sütunun kalmasıyla dikkat çekiyor. Geçmişte 6 sütundan oluşan ve üstü kapalı olan kilisenin diğer kısımlarının ise çevredeki yapıların altında kaldığı görülüyor. 

 

alaşehir st. jean kilisesi hristiyanlığın ilk kiliseleri alaşehir kilisesi hristiyanların 7 kutsal klisesi st jean klisesi alaşehir klise alaşehir manisa alaşehir st jean kilisesi kilise alaşehir