Alaşehir Ticaret Borsası'ndan Kuru Üzüm Atağı

Alaşehir Haberleri - Kuru üzümünün yurt içinde tüketiminin artırılması ve Kovid-19 tedbirlerine destek olunması amacıyla Alaşehir Ticaret Borsası tarafından "Evde Kal Hayatta Kal, Kuru Üzüm Ye Zinde Kal" kampanyası devam ediyor.

Reklam
Reklam

 

Kuru üzümünün yurt içinde tüketiminin artırılması ve Kovid-19 tedbirlerine destek olunması amacıyla Alaşehir Ticaret Borsası tarafından "Evde Kal Hayatta Kal, Kuru Üzüm Ye Zinde Kal" kampanyası devam ediyor. Kampanyaya sanat, siyaset, spor, iş ve bürokrasi dünyasından birçok ünlü de çektikleri videolarla destek veriyor. 

Kampanyaya, Yavuz Bingöl, Şevki Özcan, Soydan Soydaş, Serkan Boran, Melih Ekener, Cansu Fırıncı, Mesut Akusta, Tuba Erdem, Hacı Ali Konuk, Osman Albayrak'ın da aralarında olduğu sanatçılar kampanyaya Kovid-19 günlerinde evlerinden ve iş yerlerinden çektikleri videolarla destek verdi.

Protein ve karbonhidrat kaynağı olan kuru üzüm, içeriğindeki demir, fosfat, kalsiyum ve diğer mineral maddeler ile A, B1, B2, B6, C vitaminlerinden dolayı, dünyada gittikçe artan miktarlarda talep görüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülkede geçen yıl 4,1 milyon ton üzüm üretildi. Yurt dışı talebinin de etkisiyle kurutulan çeşitlerin üretimi artarken, geçen yıl itibarıyla kurutmalık üzüm üretimi 1,6 milyon tona çıktı.

2019'da 270 bin ton kuru üzüm ihracatı yapılırken, ihracat değeri yarım milyar doları aşarak 574 milyon doları buldu.

Bu sene ilk iki ayda 81 milyon dolarlık kuru üzüm ihracatı gerçekleştirildi. Daha sonra dünyada etkili olan Kovid-19 önlemleri nedeniyle ihracatta da yavaşlama oldu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın talimatlarıyla uygulamaya alınan temassız ticaret ile ihracatın devamı sağlanırken, yurt dışında büyük rağbet gören kuru üzümün yurt içinde de tüketiminin artırılması amacıyla Alaşehir Ticaret Borsası tarafından "Evde Kal Hayatta Kal, Kuru Üzüm Ye Zinde Kal" kampanyası başlatıldı.

İhracatçı birlik başkanları, siyasetçiler ve bürokratlar, kampanyaya destek verenler arasında yer aldı.

KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI

Kurutulmuş olan üzüm kansızlığı önler, kan yapar

Kilo Vermeye Yardım Eder

Kuru üzüm içeriğinde bulunan antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirir, üst solunum yolları hastalıklarının önüne geçer.

Kurutulmuş olan bu şifa deposu besin kanser oluşumunu engeller, kanserli hücrenin iyileşmesinde önemli rol oynar.

Bakır ve magnezyum açısından zengin olan bu mucizevi besin kemiklerin güçlenmesini sağlar.

Kuru üzümün sinir hücrelerini güçlendirir, unutkanlığı önler.

Tansiyonun düşmesini sağlar ayrıca kan basıncını dengelemektedir.

SİYAH KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI

Kara üzüm olarak da bilinen bu şifa deposu besin, hafızayı güçlendirir, Alzheimer hastalığına yakalanma riskini önler.

Zayıflamaya yardımcı olur, yağ yakmada önemli bir rol oynar.

Ayrıca kuru üzümün karaciğere faydaları da saymakla bitmez. Akciğerde oluşabilecek herhangi bir enfeksiyon vs. kanser hastalığını önler. Akciğerlerdeki nem seviyesini arttırır.

Siyah üzümün içeriğinde bulunan bol miktardaki E vitamini cilt sağlığına faydalıdır.

Siyah üzümün tüketilmesi saçların gürleşmesine ve daha sağlıklı ve parlak bir şekilde uzamasını sağlamaktadır.

Vücudu dışarıdan gelen virüslere karşı korur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

kuru üzümün faydaları nelerdir siyah kuru üzümün faydaları nelerdir üzümün faydaları nelerdir üzüm faydaları