Alaşehir Sulaması Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Alaşehir Manşet Haber - DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, Avşar Barajı ile Alaşehir Sulaması Yenileme Projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve Alaşehir Sulaması Yenileme Projesi şantiyesini ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir Sulaması Yenileme Projesi kapsamında yapılan çalışmaları devam ediyor. DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, Avşar Barajı ile Alaşehir Sulaması Yenileme Projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Alaşehir Sulaması Yenileme Projesi şantiyesinde ziyaret eden Çınar, çalışmalar hakkı8nda bilgi aldı.

Alaşehir Sulaması Yenileme Projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar,” Dünya Bankası işbirliği ile hayata geçirilecek “Alaşehir Sulaması Yenileme Projesi” 136 bin 500 dekar araziyi kapsıyor. 4 yılda tamamlanması planlanan işin kapsamında zamanla yıpranan açık sistem kanallar, basınçlı borulu kapalı sistem ile değiştirilecek. Yeni proje için 360 km boru hattı döşenecek ve bölgeye ön ödemeli sayaç sistemi kurulacak. Hem su daha etkin kullanılacak hem de üretici hem kullandığı kadar ödeyecek. Avşar Barajı ile Alaşehir Sulaması Yenileme Projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceledim. Ayrıca, Alaşehir Sulaması Yenileme Projesi şantiyesini ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundum”dedi.

alaşehir kapalı devre sulama sistemi alaşehir avşar barajı alaşehir sulama sistemi