Alaşehir'li Profesörler ilçemizde öğrencilerle buluştu

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Biri Toygar diğeri ise Şahyar köyünde birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda okudu. Biri Alaşehir İmam Hatip Lisesi diğeri de Alaşehir Lisesi'nden mezun oldu. Bu gün ikisi de Profesör oldu. Biri Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde diğeri ise Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde. İki Profesör'de ilçelerindeki öğrencilerle buluştular.

Alaşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Destekleme ve Geliştirme Derneği ile paydaş oldukları “Güzel Ülkemde Değerlerim ve Tarihim” projesi İçişleri Bakanlığı Kültür İşleri Daire Başkanlığınca kabul edildi.Proje etkinlikleri kapsamında Türkiye genelinde çeşitli üniversitelerinde görev yapan Alaşehirli  bilim ve ilim insanlarını öğrencilerle buluşturmak, onların bakış açılarını geliştirmek ve sahip oldukları değerlerin farkındalıklarını arttırmak hedeflenmek amacıhla etkinlik düzenlendi. Bu kapsamda Alaşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Fethi Sekin Gençlik Merkezinde düzenlediği konferansa saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından oku hafız öğrencileri tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Okul Müdürü Aydın Görgeç , Alaşehirimizin değerli akademisyenlerinden Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü hocamız Prof.Dr. Ömer Metin ve Akdeniz üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü hocamız Prof. Dr. Güven Dinç ilçemizdeki lise öğrencileriyle buluşararak ‘Alaşehir’in Tarihi ve Değerleri’ konulu konferans vererek bizleri ve öğrencilerimizi bilgilendirdiler kendilerine çok teşekkür ediyoruz, dedi.

Programa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş katılımcı akademisyenlere teşekkür ederek plaket verdi.

bolu İzzet baysal Üniversitesi fen edebiyat fakültesi tarih bölümü prof.dr. Ömer metin akdeniz üniversitesi fen edebiyat fakültesi tarih bölümü prof. dr. güven dinç prof.dr. Ömer metin prof. dr. güven dinç