Alaşehir'li Öğrencilere Bakanlıktan Büyük Destek

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'li öğrenciler, Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Projelerinden 18 bin lira destek alarak "Model Uçak, Roket ve Radyo Kontrollü Model Uçak" başlıkları altında hazırlayacakları model uçaklarla yarışmalara katılacaklar.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2019-1 Çağrı dönemi için hazırlamış oldukları "Hayalin Uçmak Olsun (ALAFEST)" adlı proje desteklenmeye hak kazandı.

Konu ile ilgili açıklama yapana Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun; "Eğitime yapılan yatırımın hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini burada görüyoruz. Taklit parçaları birleştirerek başlayan projemiz, yeni bir ürün çıkarma aşamasına geldi. Bizim için en önemli olan kısmı da burası. Öğretmen ve öğrencilerimizin bu işi başarması, Alaşehirliler olarak hedefimizin daha da yükseklerde olması demektir. Sivil toplum örgütleri ve belediyemizin bu çalışmalara destek vermesi gerekiyor. Kaymakamlık olarak biz de her türlü desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz. Israrla üzerinde durduğu yerli ve milli olan çalışmalarımız için yatırımların bu yönde olması gerekir. Alaşehir için bir şey yapacaksak, Alaşehir’in adını yükseklere taşıyacaksak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Özellikle yeni düşüncelere, yatırımlara, çocuklarımızı gelecek yüzyıla hazırlayacak projelere destek vermek gerekir. Bu proje Alaşehir'lilerin hepsinin projesi, o zaman hep birlikte sahip çıkarak, her türlü desteği vereceğiz" dedi.


alaşehir alaşehir uçak projesi alafest alaşehir kaymakamlığı abdullah uçgun