Alaşehir'li Mehmet Göktaş'ın Başarıları Bizleri Gururlandırdı

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'in Piyadeler Mahallesi nüfusuna kayıtlı 53 yaşındaki Mehmet Göktaş, doğuştan gelen görme engeliyle karanlık bir dünyaya adım attı. Çocukluk ve gençlik dönemlerinde yaşadığı zorluklardan ders çıkaran Göktaş, Manisa’da görme engellilerin spor yaparak hayata tutunacağı bir spor kulübünün ihtiyaç olduğunu fark ederek atletizm, judo, satranç, goalball, yüzme, futbol ve halter branşlarında spor kulübü kurdu. Derneğin yürüttüğü mücadele ve çabalar ile 1000'in üzerinde madalya ve 60'ın üzerinde kupayla başarı hikayesine dönüştü. Görme engelli çocuklara ışık olan Manisa Görme Engelli Derneği sayesinde judo, atletizm, halter, satranç, futbol dallarında 20'nin üzerinde milli sporcu yetişti. Bu başarılara ışık tutan Alaşehir'li hemşehrimizin bu başarıları bizleri de gururlandırdı.

Alaşehir'de doğuştan görme engelli olan Mehmet Göktaş, çocukluk ve gençlik dönemlerinde yaşadığı zorluklardan ders çıkararak kendi gibi görme engelli gençlerin de aynı güçlükleri yaşamaması için Manisa'da spor kulübü kurdu. Göktaş sayesinde evlerindeki hapis hayatından dış dünyaya adım atan gençler kazandıkları madalya ve kupalarla gurur yaşattı. Hayata 3-0 geriden başladığını belirten Göktaş, “Hayata 3-0 geriden başladım. O yıllarda az gören bir konumdaydım. Ne görme engelli sayılıyorsunuz ne gören sayılıyorsunuz. Çok sıkıntılar yaşadım. Okuldan atıldım. Daha sonra bir doktorun sayesinde tekrar hayata döndüm. İlk ve ortaokulu İzmir’de. Liseyi ise Alaşehir ve Manisa Lisesi’nde tamamladım. Üniversiteyi de Bolu’da tamamladım. Öğrencilik yıllarında çektiğim sıkıntılar beni sivil toplum örgütçülüğüne itti. Bir sivil toplum örgütünün Manisa’da olmadığını fark edip bir dernek kurduk. Bu dernekte zamanını tamamlayınca gençleri okutmak ve sosyal hayata itmek için spora başlamak gerekiyordu. Biz de 2005 yılında spor kulübümüzü kurduk. Bugüne kadar gezmediğimiz köy, ilçe, kasaba, mahalle kalmadı” dedi.

Derneğin kuruluşunu anlatan ve ailelerin koruma amaçlı çocuklarını evlerinden çıkarmadıklarını söyleyen Dernek Başkanı Mehmet Göktaş, "Şu anda gençlerimizi iyi bir noktaya getirdiğimizi düşünüyoruz. Bu gençleri daha çok desteklemeliyiz. Topluma kazandırma adına devletin desteğine ihtiyacımız var. Aileler 'çocuklarımız evden çıkamaz, çok zorlanırlar' diye düşünüyordu. Ancak başarılı örnekleri onlara gösterdik. 'Sizin de çocuğunuz böyle olabilir' dedik. Gençlere örnek olmak için kendim spor yaparak başladım. Görme engelliler çok yere düşer. Düştüğüm zaman ayak bağlarımla şişme olurdu. Ancak judo aracılığıyla dengeyi kurmayı öğrendim. Şimdi düştüğüm zaman hasar görmüyorum" diye konuştu.

65 KUPA, 1100 MADALYA

Hem ulusal hem de uluslararası yarışmalara katıldıklarını anlatan Göktaş, 25 milli sporcu kazandırdıklarını belirterek, "Görme engelliler spor kulübünü kurduktan sonra sporcu sayımız arttı. Başarıyı gören diğer engelli gençler de evlerinden çıkıp bize katıldılar. 300 civarında da normal sporcumuz var. 65 kupamız, 1100 civarında da madalyamız var. Sporcu sayımız ilk zamanlar 5'ken, şimdi 300'ü aştı. Atletizm ve judoda çok güzel başarılar kazandık ve 25 milli sporcu yetiştirdik. Ulusal şampiyonaların yanı sıra uluslararası başarılar da elde ettik" dedi.



manisa görme engelli derneği mehmet göktaş görme engelli mehmet göktaş manisa görme engelli karate manisa görme engelli