Alaşehir'li İsim Büyükşehir Belediye Başkanı Olmak İçin Mücadele Veriyor

Alaşehir'li emekli öğretmen Kazım Topal, Millet Partisi'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak vatandaşlardan oy talep ediyor.

Reklam
Reklam

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala başkan adayları arasında kıran kırana bir mücadele devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olabilmek için mücadele veren isimlerden biri Alaşehir’den. Emekli öğretmen Kazım Topal, Millet Partisi'nin Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı.

Kazım Topal sahada çalışmalarını aralıksız sürdürürken, seçmenlere vaatlerini açıkladı. İşte Topal'ın projeleri;

Millet Partisi belediyeciliğinde; 

1) Ehil, liyakatli başkanlar ve çağdaş yönetim anlayışı ile iyi bir organizasyon ve planlama temelinde vatandaşlarımıza her yönüyle kaliteli hizmet sunulacaktır. 

2) Vatandaşlarımızın hak ve hukuku korunacak, her türlü suistimalin önüne geçilecek ve bütün yerel yönetimler çıkar gruplarından temizlenecektir. 

3) Siyasetin belediye kaynaklarından finansı önlenecektir. 

4) Her türlü alım/satım işleri ve ihaleler açık, şeffaf ve hukuk zemininde gerçekleştirilecektir.

 5) Rant belediyeciliği değil, kent belediyeciliği yapılacaktır.

Belediye Hizmetlerinin Sunumunda Temel İlkelerimiz:

Yerel yönetimlerin ilk basamağını oluşturan köylerden milyonlarca insanımızın yaşadığı devasa kentlere kadar, yerelde ve genelde, ülkemizin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. 

Bütün sorunların çözümü için sadece samimi, dürüst olmak ve gayret göstermek yeter. 

Belediyelerin kaynakları, akılcı, yerinde ve tasarruflu kullanılarak kentlerde yaşanan sorunlar çözülecek, vatandaşların beklentileri ve ihtiyaçları karşılanacaktır. 

Bu kapsamda; 

1) Kentlerimizde; insan öncelikli, tarihi, doğal ve kültürel dokuyu koruyan, uzun vadeli ve sürdürülebilir gelişim projeksiyonları çerçevesinde uzman plancılar, sosyologlar ve psikologların da katılımıyla kapsamlı planlamalar yapılacaktır. 

2) Yönetimde ehliyet ve liyakati esas almak, her konuda şeffaf ve hesap verebilir olmak temel ilkemiz olacaktır. 

3) Yönetimde sadece ortak akla, bilime ve ahlaka dayanılacak ve sorunların çözümünde, öngörülü ve proaktif yaklaşımlar esas alınacaktır. 

4) Yerel yönetimlerde insanımızın maddi ve manevi gelişmesine katkıda bulunan herkes, çabalarının karşılığını alacak ve ödüllendirilecektir. 

5) Şehirlerimiz; ekonomik, kültürel ve sosyal yönden hayatın gereklerine cevap verecek sürdürülebilir çevre esaslı yerleşim birimleri olarak geliştirilecektir. B. Belediye Hizmetlerinin Sunumunda Temel İlkelerimiz 

6) Şehirlerimiz; insanımızın maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarının karşılandığı modern, sağlıklı ve sürdürülebilir yerleşim yerleri haline getirilecektir. 

7) İmar planlamaları, inşaat ruhsatı ve denetimlerde suistimale asla izin verilmeyecektir.

 8) İnsanımızın sağlıklı barınma ihtiyaçlarının karşılanması ve yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi için kentsel dönüşüm çalışmalarına önem ve öncelik verilecektir. 

9) Ülkemizin bir deprem kuşağında olduğu bilinciyle yapılar standartlara uygun inşa edilecek ve depremlerin bir daha ‘Yüzyılın Felaketi’ne dönüşmesi önlenecektir. 

10) Şehir planlarının haksız kazanç (rant, çıkar vb.) elde etmek amacıyla değiştirilmesine izin verilmeyecektir. 

11) Sosyal konut projeleri ile konut ve kira artışlarındaki fırsatçılık önlenecektir. 

12) Belediyelerde soyguna, vurguna, talana, torpile, israfa ve savurganlığa son verilecektir. 

13) Şehirleşme hamlesinde doğal kaynaklar ile birlikte kültürel ve tarihi çevre titizlikle ve kararlılıkla korunacaktır. 

14) Sağlıksız kentleşme politikaları sonucu boşalan köylerimiz, milli ekonomi ile bütünleşik, gerçek üretimin yapıldığı modern yerleşim yerlerine dönüştürülecektir. 

15) Köylerden kentlere düzensiz göçü önleyici ekonomik, sosyal ve kültürel önlemler alınacak ve köyler sağlıklı, sakin yaşam için tercih edilen yerler olacaktır.

 16) Köyler, imar planlarıyla sağlıklı konut, temiz çevre, ulaşım, sağlıklı içme ve kullanma suyu ile her türlü sosyal ve ekonomik imkanlara kavuşturulacaktır. 

17) Köylerimiz; eğitim, sağlık, ulaşım, iletişim ve güvenlik sorunları olmayan yaşam merkezleri haline getirilecektir.

 18) Köylerde çiftçilerin kooperatif, birlik vb. örgütlenmeleri teşvik edilecek, üretim ve pazarlama konularında eğitim ve destek sağlanacaktır.

kazım topal manisa millet partisi millet partisi bekediye başkan adayı