Alaşehir'li Hacı Adaylarının Eğitim ve Aşılama İşlemlerine Başlanıldı

Soner VATANSEVER/ Alaşehir Manşet Haber-Pandemi nedeniyle iki senedir hac ibadetini yerine getiremeyen Alaşehir’li hacı adayları, bu sene kısıtlamaların esnetilmesiyle hac ibadetlerini yerine getirebilecekler. Bu sene yapılacak olan hac organizasyonuyla ülke genelinden 37 bin 770 kişi hacı olacak. 1950 personelin görev alacağı hac ibadeti için ilk kafile 7 Haziran’da yola çıkacak.

Covid-19 nedeniyle son iki yıldır yapılamayan ve bu sene 37 bin 770 kişiyle sınırlandırılan hac ibadeti için ilk kafile 7 Haziran, son kafile ise 5 Temmuz'da yola çıkacak. Dönüşler ise 14 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Suudi Arabistan makamlarının aldığı karar doğrultusunda sadece 65 yaş altındakilerin gideceği hac ibadeti için yolculardan iki doz aşı ve son 72 saatte yapılmış negatif PCR testi istenecek.

ALAŞEHİR’DE AŞILAMA İŞLEMLERİNE BAŞLANILDI

İki senenin ardından hac ibadetini yerine getirecek olmanın heyecanını yaşayan hacı adaylarına Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince sevgi yolunda bulunan Pazar Camii'nde aşılama işlemleri yapıldı. Ayrıca Alaşehir İlçe  Müftülüğü tarafından 2022 yılında ilçemizden kutsal topraklara gidecek hacı adayına yönelik eğitim seminerleri yapıldı.

HACI ADAYLARI: "ÇOK MUTLUYUZ, GÜZEL BİR DUYGU"

Hac vazifesini yapacağı için mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getiren Alaşehir’li hacı adayları, “Allah bütün Müslümanlara nasip eyler inşallah. Hacca gitmek çok güzel bir duygu. Hac İslam’ın şartlarından birisidir. İnşallah sağ salim bir şekilde gideriz. Hac görevimizi yapıp tekrardan yurdumuza döneriz. Çok mutluyuz, güzel bir duygu. Eğitim alıyoruz. Heyecanlıyız. Pandemi sebebiyle iki sene erteledik. İnşallah gidip hac görevimizi yapacağız” ifadesini kullandılar.

HACILAR DİJİTAL ORTAMDA EĞİTİLECEK

Mayıs ayı sonunda başlayan eğitimlerin Haziran ayının ilk haftasında il müftülüklerinin belirleyeceği tarihlerde hacı adaylarının eğitimlerini tamamlayacağını ifade eden diyanet yetkilileri, vatandaşlarımız için dijital ortamda haccın menasiki, Arafat'ı, ihramı, tavafı ve hacca dair tüm bilgileri ihtiva eden güncel videolar hazırladıklarını belirttiler. Bu videoların hacıların telefonlarına gönderileceğini belirten yetkililer, Genel Müdürlüğün YouTube sayfasından da izlemelerini sağlayacaklarını belirttiler. 

SAĞLIK EKİBİ DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRİLDİ

Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle bu yıl  Türkiye'den 37 bin 770 vatandaşın hacca gideceğini belirten diyanet yetkilileri, hacılarımızın sağlığını son derece önemsiyoruz, bu sene  sağlık ekibimizi daha güçlü hale getirdik. Sağlık ekibimizin konaklayacağı Mekke hastanemize, hastaneyi hazır hale getirmeleri için öncesinde bir ekip gönderdik. Hastanemizi hazır hale getirecekler." açıklamasını yaptı. Diyanet yetkilileri ayrıca, kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlara hacla ilgili okumalar yapmaları ve hacca hazır olmaları tavsiyesinde bulundular.

alaşehir hacı alaşehir hac alaşehir umre