Alaşehir'li Esnaftan Örnek Davranış

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de Koronavirüs kaynaklı ölümlerin artmasına bağlı olarak sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla bir esnaf, 50 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz maske dağıtmaya başladı.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de bir esnaf, Koronavirüs'e karşı en önemli koruyucuların başında yer alan maskenin kullanımı konusunda sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla 50 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz maske dağıtmaya başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda faaliyet veren Yeşilçam Çay Evi isimli çay ocağında başlatılan maske dağıtımı ile ilgili konuşan çay ocağı sahibi Erhan Almas; "Tüm dünya ile birilikte bölgemizde de yoğun bir şekilde görülen Koronavirüs'e bağlı can kayıpları her geçen gün artıyor. Özellikle yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımız bu hastalığa yakalandıkları zaman maalesef üzücü sonuçlar ile karşılaşılıyor. İlçemizde bir çok sevdiğimiz yaşlı amca ve teyzemizi bu amansız hastalık neticesinde kaybettik. Yaşadığımız bu üzüntünün bir dışa vurumu olarak sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla 50 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtmaya başladık. Pandemi sürecinde virüse karşı en büyük silahımız takmış olduğumuz maskelerimiz. Yeter ki onlar iyi olsunlar" dedi.

Yapılan uygulamadan dolayı memnun olduğunu dile getiren 71 yaşındaki Hasan Yeşiltepe isimli vatandaş, " Maskem eskimişti. Sağolsunlar burada dağıtıyorlarmış bende aldım bir tane. Toplum olarak zor günlerden geçiyoruz. Bu tür uygulamalar insanlar arasındaki saygıyı sevgiyi arttırır. Bizleri düşündükleri için kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

62 yaşındaki Özcan Ertürk isimli vatandaş ise yapılan uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Koronavirüs sürecinde en zayıf kitle maalesef kronik rahatsızlığı olan kişiler ile birlikte yaşlılar. Çevremizden bir çok kişiyi bu amansız hastalık neticesinde kaybettik. Maske bu süreçte çok önemli bir yer tutuyor. Buradaki gençler ise maskenin önemine dikkat çekmek için maske takmayan veya maskesi olmayan yaşlılara maske dağıtıyorlar. Güzel bir uygulama. Böyle duyarlı bir hareketten dolayı hepsini tebrik ediyorum" dedi.      

alaşehir çay ocağı alaşehir esnaf alaşehir koronavirüs alaşehir