Alaşehir İşi Yolcu Taşıma

Alaşehir Haberleri - Koronavirüs tedbirleri hiçe sayılarak otobüsün mevcut kapasitenin %50'si üzerinde yolcu taşınmasının yanı sıra, otobüsün bagaj bölümünden de 2 yolcu daha çıktı.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever - Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir Tımarı; Anadoluda sıkça kullanılan bir deyimdir. Kötü yapılmış bir şeyin değerinden fazlasına satılmasına ya da kötü olan bir şeyin allanıp pullanmasına denir. Bu deyim halk arasında zamanla "Alaşehir İşi" sözcüğüne döndü. Örneğin, bir işi gelişigüzel yaptınız mı, yaptığın iş tam 'Alaşehir İşi' olmuş deyiverirler. Bu haberimizde tam Alaşehir İşi denecek tarzda bir haber. Tüm ülke Koronavirüs ile savaşırken, Alaşehir'den İzmir'e mevsimlik işçi taşıyan şoför, otobüsün mevcut kapasitenin %50’sinin üzerinde yolcu taşıması yetmiyormuş gibi, otobüsün bagaj kısmına 2 yolcu daha bindirdi. 

Koronavirüs tedbirleri hiçe sayılarak otobüsün mevcut kapasitenin %50’si üzerinde yolcu taşınmasının yanı sıra 2 yolcu da bagajdan çıktı. Sürücü ceza yemekten kurtulamadı. 

Alaşehir'den İzmir'in Kemalpaşa ilçesine kapasitesinin üzerinde mevsimlik işçi taşıyan bunun yanı sıra yapılan kontrollerde bagajda da yolcu taşıdığı belirlenen sürücü T. A.'ya 4 bin 271 TL cezai işlem uygulandı. 

Konuyla ilgili Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada;

Bazı haber kanalları ve sosyal medyada yayınlanan ‘Bagajda Yolcu Taşıma’ haberiyle ilgili olarak;

Olayda bahsi geçen otobüsün 07.05.2020 günü mevsimlik tarım işçilerini Alaşehir İlçesinden İzmir Kemalpaşa istikametine taşıdığı, otobüste mevcut kapasitenin %50’si üzerinde yolcu olduğu ve 2 yolcunun bagaj kısmında taşındığı tespit edilmiştir. Otobüs şoförü T.A. isimli şahsa Trafik Kanununun 65\1G maddesince 1.121 TL ve sosyal mesafe kurallarına aykırı şekilde yolcu taşımaktan Hıfzıssıhha Kanunun 282. maddesince 3.150 TL olmak üzere toplam 4.271 TL cezai işlem uygulanmıştır.

alaşehir haberleri alaşehir haber sitesi alaşehir 45 haber