Alaşehir'in Zirvesindeler

Alaşehir Manşet Haber - Sardes Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü üyeleri ile doğa severlerden Alaşehir'de tarihi gezi.

Reklam
Reklam

 

Hafta sonları düzenledikleri yürüyüşler ile Salihli ve yöresindeki doğa güzellikleri keşfetme fırsatı bulan Sardes Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü üyeleri ile doğaseverlerin yürüyüş güzergâhı Bergama Kralının kardeşi tarafından kurulan ve kuruluşundan bu yana Philadelphia, Heocaesaria isimleriyle anılan Alaşehir oldu.

Hafta sonları düzenledikleri yürüyüşler ile Salihli ve yöresindeki doğa güzellikleri keşfetme fırsatı bulan Sardes Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü üyeleri ile doğaseverlerin yürüyüş güzegahı Alaşehir oldu. M.Ö. 138-150 yılları arasında, Bergama Kralının kardeşi tarafından kurulan ve kuruluşundan bu yana Philadelphia, Heocaesaria isimleriyle anılan Alaşehir’in yaklaşık 2.000 yıllık geçmişe sahip olduğunu belirten Sardes Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü üyeleri ile doğaseverler, Tarihi ipek yolu üzerinde kültürel eserleri içinde barındıran “kardeşçe sevgi “”açık kapı” anlamına gelen ve İncil’de adı geçen 7 kiliseden birinin burada olduğu rivayet edilen ve M.S 40 yıllarda Hıristiyanlığın önemli merkezlerinden biri olan bu kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı bulduklarını söylediler.

Hafta sonları düzenledikleri yürüyüşler ile Salihli ve yöresindeki doğa güzellikleri keşfetme fırsatı bulan Sardes Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü üyeleri ile doğaseverler,” Bir yeri bir şehri gezmek öğrenmek keşfetmek zahmetli bir iştir emek ister, özen ister Sardes Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü üyeleri ile doğaseverler olarak belirlenen güzergâhlarda doğanın bizlere sundukları güzellikleri keşfetmeye devam ediyoruz. Bölgemizde duran bunca tarihi ve görsel güzelliği olan yerlerimiz dururken bunun için çok uzaklara gitmemize veya yaz ayının gelmesini beklememize de gerek yok, çünkü zaman hızla akıp gidiyor ve bize ait olan hayatı ve zamanı sürekli erteleyerek kendimizle geçirebileceğimiz en güzel anları en güzel manzaraları kaçırıyoruz, bir yeri gezip görmek için imkân üretmemiz gerekiyor ve tercih ettiğimiz her şey aslında kendi sorumluluğumuzda bu gerçeği de göz ardı etmemek gerekiyor. Adoçev’in ev sahipliğinde ve onların bizler için hazırlamış olduğu bir parkuru yürümeye gitmeden önce hayli meraklanmıştık zor bir parkur olduğu söylendiğinde ki; Sardok’un zor parkurları sevdiği aleni bir durumken birçoğumuzun içinden ne kadar zor olabilir ki düşüncesi geçmiştir eminim. Alaşehir’e bağlı ve yasa gereği Mahalleye dönüştürülen Evrenli Köyü’nün en yüksek noktada yer alan Külcüler mahallesinde başladığımız yürüyüşe Kozluca civarlarında iki seçenekten biri “zor” olanı seçen bizleri ilerde yoğun sis ve buna bağlı olarak rota kaybı bekliyordu. Düzenli yürüyüş ve sağlam bir ekip olmanın faydalarından biri de riski avantaja çevirmektir. Biz bunu başardık, zor olmayan ama uzun bir yürüyüşü takdir edilecek bir dayanışma ekibin düşmeyen morali ve uyumu sayesinde yanı başımızda küçük bir Karadeniz'i andıran doğayı sindire sindire yürüdük. Alaşehir’in zirvesi de bizi görmeyi hak ediyor ne dersiniz. Zaten insanın gücünü anlaması için bazen sınırlarını zorlaması gerekir değil mi? Ne mutlu gücünü fark edenlere. Yürüyüşümüzü Osmaniye'de sonlandırırken Sardes Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü şoförlerimizden Paşa Çetin'i görünce gurbetten gelen yakınımızı görmüş olmanın sevincinin üstüne, kendimizi biraz daha şımartıp Alaşehir pidesi mutluluğu ekledik. Bizlere ev sahipliği yapan Adoçev'e ve rehberliğimizi yapan Enver Yüksek'e, Şartlar ne olursa olsun sağduyu ve soğukkanlılığını kaybetmeyen artçımız İsmail Özyurt'a ve zor şartlarda birbirini motive eden, kol kanat geren, dayanışmanın en güzel örneğini sergileyen bütün ekibimize tek tek teşekkür ederiz.’zorluklar varsa arada. İnsansın! Engellere harcanmayan güçler ne güne. Dayat ki, yaşadığını anlayasın!’yaşamın kıyısında gezinmeyin, Sardok’la yaşama dahil olun. Bekleriz”dediler.




sardes doğa sporları ve dağcılık kulübü alaşehir gezi alaşehir kilise sardes doğa sporları ve dağcılık kulübü alaşehir gezi