Alaşehir'in vazgeçilmez lezzeti "Turşu Suyu Simit"

Alaşehir Kapaması, Alaşehir Pidesi gibi lezzetlerin yanı sıra turşu simit ikilisi de vazgeçilmez bir sokak lezzeti. Özellikle Sevgi Yolu'nda bulunan turşu simit tezgahları atıştırma yapmak isteyenlerin uğrak noktası konumunda.

Reklam
Reklam

Alaşehirlilerin vazgeçilmez ikili olarak bildikleri turşu suyu simit, ilçede yaşayanlar için alışkanlığın ötesinde tiryakilik boyutunda. İlçede çok uzun yıllardan beri genci yaşlısı, kadını erkeği simitle turşu suyu içmeye alışmış, zamanla bu alışkanlık tiryakiliğe dönüşmüş durumda.

İlçede çarşı merkezinde hatta mahalle aralarında bile seyyar turşu simit satıcıları var. Canı isteyenler bu seyyar satıcılara yanaşarak ama ayakta ama taburelerde turşu suyu simit yemekten vazgeçemiyor. Öğrenciler de turşu suyu ve simitin tiryakilerinden. Öğle aralarında hemen bir turşucuya giderek karınlarını turşu suyu simitle doyuruyorlar. 

"DIŞARIDAN MÜŞTERİMİZ ÇOK VAR"

Alaşehir’de uzun yıllardır turşuculuk yapan Hafize Can, turşu suyu simit sevgisinin kaynağının çocukluk dönemine dayandığını belirterek; "Çocukluk yıllarımızda okuldan çıkar çıkmaz soluğu turşu simitçide alırdık. Bu bende alışkanlıktan ziyade bir aşka dönüştü. Turşu suyunu tamamen organik maddelerden kendimiz üretiyoruz. Alaşehirliler bu lezzetten vazgeçemiyor. Şehir dışında yaşayan vatandaşlarımız ilçeye gelir gelmez soluğu tezgahımızın başında alıyor. Burada şişelere doldurdukları turşu sularını evlerine götürüyorlar. 

Arada kargo ile de şehir dışına turşu suyu gönderdiğimiz oluyor. Özellikle ev hanımları evimizde kendimiz yapıyoruz ama sizin lezzetinizi tutturamıyoruz diyorlar. Her işin bir püf noktası olduğu gibi turşu suyunun hazırlanışının da bir püf noktası oluyor" dedi.

alaşehir turşu simit turşu suyu simit alaşehir turşu suyu alaşehir lezzet