Alaşehir ile başlayan yolculuk Türkiye turuna döndü

Ercan Kuşdemir isimli motosiklet tutkunu, Alaşehir'den başladığı motosiklet yolculuğunu Türkiye'yi karış karış gezerek noktaladı. Amacı gittiği yerlerde anı biriktirmek olan motosikletli seyyah, ülke sınırlarını da aşıp motosikleti ile Gürcistan'a bile gitti.

Reklam
Reklam

Sarıgöl’de yaşayan 41 yaşındaki Ercan Kuşdemir isimli vatandaşın 2016 yılında bir hevesle başladığı motosiklet serüveni adeta tutkuya dönüştü. Sarıgöl Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olan 41 yaşındaki Ercan Kuşdemir, her sene yıllık izne çıktığında motosikleti ile çeşitli şehir turları yapıyor. Geçtiğimiz yıl motosikletiyle çıktığı yolculukta 20 günde 30 ili gezdi. Bu yıl ise bunu Türkiye turu ile taçlandırdı.MOTOSİKLET İLE GEZİ TUTKUSU ALAŞEHİR İLE BAŞLADI

Motosiklet ile gezi tutkusunun ilk Alaşehir gezisi ile başladığını belirten Ercan Kuşdemir; "2016 yılında arkadaşım ile Sarıgöl'de canımız sıkılmıştı ve motosiklet ile Alaşehir'e gitme fikri uyandı kafamızda ve yola çıktık. Alaşehir'e gidip orada biraz vakit geçirdikten sonra Salihli'ye gitmeye karar verdik. O gece  yolculuğumuz İzmir'de son buldu. Çok eğlenceliydi. Motosiklet ile ilk gezi maceram o zaman başladı ve bu daha sonra tutkuya dönüştü. Yeni yerler görmek, farklı kültürler keşfetmek benim için tarifi imkansız bir zevk haline gelmişti. Alaşehir ile başlayan yolculuk maceram o günden beri hiç aralıksız devam ediyor" dedi."ÇOK OKUYAN DEĞİL ÇOK GEZEN BİLİR"

Çok okuyanın değil çok gezenin bildiğini yaşayarak kanıtladığını dile getiren Ercan Kuşdemir; "Çok okuyan değil çok gezen bilir atasözünü şiar edinerek anılar biriktirmek için Türkiye turunu başlattım. Senelik iznime çıkmadan önce detaylı bir araştırma yapıyorum. Gideceğim rotayı, o bölgelerdeki tarihi yerleri araştırıyorum. Geçmişimizi sadece tarih kitaplarından okuyarak değil, araştırıp bizzat yerinde görüyorum. Bu sayede, farklı coğrafyalar görüp, yeni kültürler tanıyorum. Kitaplarda okuduğum soyut bilgileri, gezerek somut hale dönüştürüyorum" ifadelerini kullandı."PKK ile BURUN BURUNA GELDİM"

Son yaptığı Türkiye turunda PKK ile burun buruna geldiğini aktaran Ercan Kuşdemir; "Son yaptığım gezide Denizli üzerinden motosikletim ile Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerine gittim. Sonrasında Mardin, Batman ve Bitlis şehirlerini gezdikten sonra yıllardır televizyonlarda hep terör bölgesi olarak adlandırılan yerler kalmıştı geriye. Siirt şehrini gezdikten sonra Şırnak'a gittim. Hakkari'ye gitmek üzere seyir halindeyken yol kenarında dağdan aşağıya inen ve ellerinde silahlar olan bir kaç kişi gördüm. Ölüm korkusunu o an sonuna kadar hissettim ve ne yapacağımı şaşırdım. Öldürseler yine iyi, bir de kaçırıp giderlerse ne yaparım diye düşünerek gaza basarak yanlarından geçtim gittim. Arkamdan ateş ederler diye bekledim ama hiç bir şey yapmadılar. Bir kaç kilometre sonra polis noktası gördüm. Özel harekat ekiplerimiz vardı. Can havliyle yanlarına gittim ve yolda terörist gördüğümü detaylı bir şekilde anlattım. Beni sakinleştirip misafir ettiler. Yaklaşık yarım saat sonra yapılan kontrollerde gördüğüm kişilerin köy koruyucuları olduğunu bildirildi. Bu, duyabileceğim en güzel haberdi. Derin bir nefes aldıktan sonra görevli memur arkadaşlarla vedalaşarak yoluma devam ettim" dedi.

"YENİ YERLER GÖREBİLMEK İÇİN MOTOSİKLET TURUNA DEVAM EDECEĞİM"

Son yaptığı ülke turunda birbirinden farklı macera ve heyecanlar yaşadığını söyleyen Kuşdemir; "Son yaptığım ülke turunda doğu ve güneydoğu bölgelerini gezmek, oralarda yaşayan vatandaşlarımız ile dostluklar kurmak çok güzeldi. Yıllarca televizyonda sadece terör olaylarıyla adını duyduğum şehirleri karış karış gezdim. İnsanları çok misafirperver ve çok cana yakınlardı. Gittiğim her şehirde farklı insanlar, yeni dünyalar keşfediyorum. Gezmeyi işte bu yüzden çok seviyorum. Yeni yerler görebilmek için motosiklet turlarıma ara vermeden devam edeceğim"  dedi.

motosiklet türkiye turu alaşehir motosiklet alaşehir motosiklet türkiye turu sarıgöl motosiklet türkiye turu motosiklet turu