Alaşehir için Kuvvetli Yağış Uyarısı

Alaşehir Manşet Haber - Meteoroloji ve Manisa Valiliğinden uyarı: Çok kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor.

Reklam
Reklam

 

Meteoroloji ve Manisa Valiliğinden uyarı üstüne uyarı geldi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) bazı iller için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. MGM’den yapılan açıklamaya göre İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Uşak, Burdur ve Isparta çevresinde çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Metrekareye 21 ile 75 kilogram arasında yağış düşeceği uyarısını yapan MGM, hava sıcaklığının ise normal seviyelerde seyredeceğini duyurdu. Bölgede ayrıca yağışın yanı sıra kuvvetli rüzgar da bekleniyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamada “Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısı yapıldı.

Manisa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise ;

İzmir, Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak İllerimizde Kuvvetli Sağanak ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlar Bekleniyor
Yapılan son değerlendirmelere göre; 

İzmir, Manisa, Denizli, Aydin ve Uşak illerimizde 25.11.2019 Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 26.11.2019 Salı günü sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile kıyı kesimlerinde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

Başlama ve Bitiş Zamanı:25.11.2019 06:00 - 26.11.2019 06:00

Alaşehir'de bugün akşam saatlerinde başlayacak olan şiddetli yağış gece saatlerinde etkisini biraz daha yitirse de salı günü akşam saatlerine kadar devam edecek.