Alaşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nde ücretsiz kurslara yoğun ilgi

Özellikle gençlerin fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak için Alaşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslar yoğun ilgi görüyor. 2021 yılı Şubat ayından bu yana açılan kurslarda 4 bin 327 vatandaşımız eğitim gördü.

Reklam
Reklam

Alaşehir’de Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde açılan sportif kurslarda Tenis, Futbol, Hentbol, Masa Tenisi, Basketbol, Cimnastik, Judo, Muay Thai, Voleybol, Karate, Bale, Bocce, Satranç branşlarında toplam 2 bin 752 vatandaşımız kurs gördü. 

Kültür ve Sanat eğitimleri kapsamında ise Bağlama, Gitar, Tiyatro, Akıl/Zeka Oyunları, Resim, Tiyatro ve Keman branşlarında İlkokul, Ortaokul ve Lise yaş grubu gençlerimize hizmet verilirken bu kurslardan 621 öğrenci yararlandı. Yetişkinlere yönelik ise Pilates, Resim, Volebol, Tenis ve Wellness branşlarımızda 18 Yaş üstü vatandaşlarımıza yönelik kurslarda ise toplamda 487 vatandaşımız yaralandı.

Alaşehir’de Polis olmak isteyen gençlere ücretsiz hazırlık kursu 

Alaşehir’de ilçe gençlik ve spor müdürlüğü bünyesinde açılan Polis Özel Harekât (PÖH), Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) hazırlık kurslarına da gençler yoğun ilgi gösteriyor. Alaşehir’de açılan Pomem, Pmyo, Bekçilik, Besyo, Spor Lisesi, Uzmanlık gibi kurslardan 467 gencimiz faydalandı. Antrenörler nezaretinde verilen kuslarda; kuvvet, dayanıklılık, sürat antrenmanları ve parkur çalışması yaptırılıyor. Kursları yakından takip eden Alaşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Onur Katar; "Gençlerimize hayallerini gerçekleştirmek adına antrenörlerimizle birlikte gereken desteği sağlıyoruz. Bu kurslarımızı gençlerimize ücretsiz bir şekilde temin ediyoruz.

Antrenörlerimiz gençlere parkurlar hazırlayıp ayrı şekilde beden dili eğitimi veriyorlar. Sporu seven gençlerin bu kursa yoğun şekilde katılmaları da bizleri mutlu ediyor. Hazırlık kurslarımızda uzman antrenör kadromuz ile gençlerimize tamamen ücretsiz eğitimler veriyoruz. Kondisyonlarını arttırma yönünde yoğunlaşmış bir antrenman programımız var. Böylelikle parkur sürelerini azaltmayı hedefliyoruz. Bu zamana kadar güzel başarılar elde ettik. Bundan sonra da öyle olması için çalışıyoruz” dedi.

alaşehir ücretsiz kurs alaşehir ilçe gençlik müdürlüğü alaşehir kurs alaşehir yüzme kursu alaşehir ilçe spor gençlik müdürlüğü