Alaşehir Felaketi Yaşadı

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle çatılar uçtu, dev ağaçlar devrildi, ekili tarım alanları ise zarar gördü.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir genelinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, ekili tarım alanlarında ciddi zarar meydana geldi.

Salihli’de akşam saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış ve fırtına nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.  İlçe genelinde birçok ağaç fırtına nedeniyle otomobillerin üzerine devrilirken bazı sokaklar sular altında kaldı.Merkez dışındaki bazı mahallelerde de dolu yağışı etkili olurken yer yer elektrik kesintileri yaşandı. Beşeylül Mahallesi'nde bulunan bir binanın çatısı fırtına nedeniyle yola uçarken, İstasyon Mahallesinde de fırtına nedeniyle bir ağaç otomobilin üzerine devrildi. İlçede birçok üzüm bağı ise fırtına nedeniyle yan yattı.

'HER ŞEY 20 DAKİKADA OLDU'

Alaşehir'de şiddetli fırtına nedeniyle üzüm bağlarında ciddi hasar meydana gelen Mehmet Çetin isimli vatandaş, her şeyin, aniden bastıran yağmurun ardından 20 dakika gibi kısa sürede yaşandığını belirterek, "Dolu, fırtına, şiddetli yağmurun etkisinde kaldık. Üzüm bağlarımız ve tarım arazimiz zarar gördü. Bahçelerimizde ekili biber, domates ve salatalık gibi sebzelerimiz yerle bir oldu. Böyle bir afet yaşadık. Ben 45 yaşındayım böyle bir afet yaşamadım. Her şey 20 dakika içinde oldu" ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM UÇGUN, AFET MAHALLELERİNDE İNCELEMELER DE BULUNDU

Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, dün akşam saatlerinde meydana gelen fırtına ve yağış afetinden zarar gören İlçemiz Akkeçili, Matarlı, Kasaplı, Kemaliye mahallelerini ziyaret ederek üzüm bağlarında incelemeler de bulunarak Afetten etkilenen vatandaşlarımıza 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. 

Kaymakam Uçgun, Devletimizin mağdur vatandaşlarımızın yanında olduğunu ve yaraların en kısa sürede sarılacağını belirterek, "Üreticilerimize büyük geçmiş olsun. Dün Akşam saatlerinde ilçemizin batısındaki mahallelerde etkili olan şiddetli fırtına ve yağış sonrası birçok tarım arazisinde hasarlar oldu ve Üzüm bağları büyük oranda zarar gördü. Bizlerde İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince Afet bölgesinde incelemeler yaptık. Ekiplerimizin Zarar tespit çalışmaları devam etmektedir. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İyi günde kötü günde her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız" dedi.






alaşehir fırtına alaşehir afet alaşehir haberleri alaşehir kaymakam abdullah uçgun