Alaşehir, En Çok Trafik Kazası Yaşanan İlçeler Arasında

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Manisa genelinde 2020 ve 2021 yılları arası il sınırları içerisinde yaşanan trafik kazaları sonucu 59 vatandaşımız olay  hayatını kaybetti. Kaza sonucu yaşamını yitiren 59 vatandaşımızdan 40’ı traktör kaynaklı kazalarda can verdi. Alaşehir'de ise 2020-2021 yılları arasında 44 büyük trafik kazası yaşandı. İlçede yaşanan son kazada Uluderbent Mahallesi Çiftlikdere mevkiinde traktör devrilmesi sonucu 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Teknolojileri ve Mekanizasyon Daire Başkanlığı ile Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü traktör kazalarının önlenmesine yönelik proje kapsamında sektörün paydaşları bir araya geldi.

Toplantıda görüşlerini aktaran Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Manisa, 2022 yılı Ocak ayı sonu itibariyle 96.794 adet traktör mevcudu ile Türkiye’de en fazla traktöre sahip İl konumundadır. Bu Ülke genelinin %8 ini teşkil etmektedir. Traktör kazalarında maalesef ki ölüm oranı %70 tir. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Manisa İl Jandarma Komutanlığı verilerine göre 2020 ve 2021 yıllarında Manisa İl sınırları içerisinde yaşanan trafik kazası sonucunda 59 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, bu ölümlerin 40’ı traktör kaynaklı kazada meydana gelmiştir. En çok kaza yaşanan ilçelerimiz Salihli(51), Akhisar (46) ve Alaşehir(44)’dür. 17 İlçe toplamında 385 kaza söz konusu olmuştur. Ölümle sonuçlanan traktör kazalarında en çok yaşanan durum genellikle devrilme kaynaklıdır.

Halen pek çok traktörün devrilme koruma sistemi (rops demiri,  traktör kabini) olmadan kullanılması devrilmeye bağlı ölümleri artırmaktadır. Traktör kullanıcılarımız maalesef çeşitli sebeplerden dolayı Rops demirini kullanmaktan imtina etmekte ya da çıkarmaktadır” dedi.

alaşehir trafik kazası alaşehir kaza alaşehir son dakika kaza alaşehir son dakika ölüm haberleri