Alaşehir'e Yeni Kaymakam Geliyor

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Resmi Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirler Atama Kararnamesiyle, 422 Mülki İdare hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı, kaymakam, bakanlık merkez teşkilatında görevli olanlar ile hukuk müşavirlerinin atamaları yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile 2 ilin emniyet müdürü merkeze alındı, 11 ile ise emniyet müdürü atandı.

Alaşehir Kaymakamlığına Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör atandı. Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun ise İstanbul Bağcılar ilçesinin yeni kaymakamı oldu. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan, hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 422 Mülki İdare Hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı, kaymakam, bakanlık merkez teşkilatında görevli olanlar ile hukuk müşavirlerinin yeni görev yerleri liyakat ve kıdemleri esas alınarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile atandı.

İlçemize Atanan Kaymakam Alper Faruk Güngör Kimdir?

1968 yılında dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini babasının görevi nedeniyle yurdun çeşitli yerlerinde tamamladı. Daha sonra, 1990 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü, 1992 yılında Polis Akedemisi Özel Eğitim bölümünü, 2015 yılında Anadolu Üniversitesi Adalet bölümünü, 2017 yılında aynı üniversitenin İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi. 1992 yılında Kayseri Kaymakam adaylığına atandı.

1995 yılında 8 ay süre ile İngiltere/Folkestone ve Hastings şehirlerinde genel ingilizce ve İngiliz Yönetim Yapısı Eğitimi aldı. Konya/Hüyük ve Mardin/Yeşilli Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. 82. dönem Kaymakamlık kursunu tamamlayarak sırasıyla Aksaray/Ağaçören, Kars/Arpaçay, Ardahan/Göle, Isparta/Keçiborlu, Trabzon/Beşikdüzü Kaymakamlığı, Çanakkale Vali Yardımcılığı ve Aydın Vali Yardımcılığı görevlerinden sonra 2017 yılından buyana da İzmir/Dikili Kaymakamı olarak görev yapmaktadır. Son kararname ile de Alaşehir Kaymakamlığına atanmıştır.

alaşehir kaymakamı alper faruk güngör dikili kaymakamı alper faruk güngör kaymakam alper faruk güngör kimdir