Alaşehir'e Yeni Adliye Binası Müjdesi

Alaşehir Manşet Haber - Manisa Barosu Başkanlığı'nın girişimleri ile Alaşehir'e yeni Adliye Binası yapılması konusundaki talepler Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e iletildi. Bakan Gül'ün talimatı ile ilçemize yeni adliye binası için yer tespiti süreci başlatıldı. 25 Ekim Pazartesi günü bakanlık yetkilileri Alaşehir' e gelip incelemelerde bulunacak. 

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Geçtiğimiz günlerde Manisa Barosu Başkanlığı’nın Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül ile yaptığı görüşmede Avukatların sorunları ve Manisa Barosunun talepleri dile getirildi.

Adalet Bakanı ve Bakanlık yetkilileri ile Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona, Başkan Yardımcısı Av. Menekşe Uztutan, Baro Saymanı Av. Sinem Deniz Onat, Baro Genel Sekreteri Av. Tolga Uçarsu, Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Av. Şahika Fulya Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komisyonu Sorumlusu Av. Fatih Meriç, Yönetim Kurulu Üyesi ve Avukat Hakları Komisyonu Başkanı Av. Zeynep Çakmak’ ın yer aldığı ve 1 saat 15 dakika süren toplantıda sorunlar konuşuldu. Manisa Barosu adına Baro Bahçe ve özellikle Alaşehir İlçesinin çok eski ve kullanılamaz duruma gelen tarihi sorunu olan Alaşehir’e yeni Adliye Binası yapılması konusundaki çalışma kabul gördü ve bu konuda Bakan Abdülhamit Gül tarafından bakanlık yetkililerine talimat verilerek yeni adliye için yer tespiti süreci başlatıldı. Bir ay içinde bakanlık yetkilileri ve heyet Alaşehir’ e gelip incelemelerde bulunacak. 

KONU BAŞLIKLARI TEMEL SORUNLARA DAİR ÇÖZÜMLER SUNUYOR.
BAŞKAN RONA VE YÖNETİM KURULU 6 DOSYA, 8 BAŞLIK VE 107 FOTOĞRAF SUNDU. 

Avukatlık hizmetlerinde kdv indirimi kapsamının genişletilmesi ve cmk kapsamında yapılan zorunlu müdafilik hizmetlerinde kdv alımının kaldırılması, Hasar danışmanlık şirketlerine yönelik mücadelede bağlantıların cumhuriyet başsavcılıklarınca etkin soruşturma ile ortaya çıkarılmasının zaruriliği, Arzuhalcilerin faaliyetlerinin hukuk sisteminin güvenliği ve kalitesi adına yasaklanmasının gerektiği, TAKPAS erişiminin gerekliliği hakkındaki talebimiz ile bu konuda uygulamanın engellemesine sebep olan sakıncalar birlikte değerlendirilmiş olup bu konuda mesleğimizin ihtiyaç duyduğu ara bir formülün önemli olacağını, Genç avukatların yaşadığı sürenin zorluğu ve iş daralmasına dair görüşler, Ticaret Mahkemelerinin görev alanına dair meselede ayrıca çalışma ve süreç anlatılarak çekince ve itirazlar Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona tarafından dile getirilerek izah edildi. 

ALAŞEHİR’ E YENİ VE MODERN ADLİYE MÜJDESİ 

RONA BAŞKAN ADLİYE İÇİN ÜÇ ALTERNATİF YER ÖNERİSİNDE BULUNDU. 

Alaşehir İlçesinin çok eski ve kullanılamaz duruma gelen tarihi sorunu olan Alaşehir’ e yeni Adliye Binası yapılması konusundaki çalışma kabul gördü ve bu konuda Bakan Abdülhamit Gül tarafından bakanlık yetkililerine talimat verilerek yeni adliye için yer tespiti süreci başlatıldı. Bir ay içinde bakanlık yetkilileri ve heyet Alaşehir’ e gelip incelemelerde bulunacak. 

RONA, GÖRÜŞME MANİSA VE MESLEĞİMİZ ADINA ÇOK OLUMLU.
MANİSA BAROSU SORUMLULUK BİLİNCİ İLE STANDARDI DEĞİL İDEALİ SAVUNMAYA VE KARARLI DURUŞUYLA ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEKTİR. 

Bir saat 15 dakika süren görüşmeden sonra Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona “ Yıllardır biriken mesleki sorunlara neşter vurma adına Manisa Barosu olarak tüm meslektaşlarımız ve adalet  adına rapor, dosya ve deliller ile insiyatif almanın onuru ile bundan sonra da çalışmaya devam edecek.” diyerek Sayın Bakan Abdülhamit Gül’ ün olumlu ve çözüme yönelik yaklaşımından memnuniyeti dile getirdi.



alaşehir alaşehir adliye alaşehir yeni adliye binası