Alaşehir'e Mart Ayında Kar Sürprizi

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir ilçesine kısa süre önce gelen ve baharın müjdeleyicisi olarak nitelendirilen leylekler, kentin kırsal Horzumalayaka Mahallesinde kar yağışı ile karşılaştı.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir'e kısa bir süre önce gelen ve baharın müjdeleyicisi olarak nitelendirilen leylekler, kentin kırsal Horzumalayaka Mahallesinde, Mart ayında kar yağışı ile karşılaştı.

Alaşehir'in kırsal Horzumalayaka Mahallesi ve çevredeki dağ mahallelerinde sabaha karşı saat 04.30 sıralarında kar yağdı.

Havaların aniden soğuması sonucu Alaşehir’in yüksek rakımlı mahallelerinde kar yağışı çiftçileri tedirgin etti. Yüksek kesimlerde 10 santimetreye ulaşan kar yağışı çevreyi beyaz örtüyle kaplarken, ortaya karpostallık görüntüler ortaya çıktı. 

Özellikle kiraz, ceviz, kestane ağaçlarının bulunduğu bölgeyi etkileyen kar yağışı, çiftçiler tarafından ağaçların henüz açmamasınından dolayı oluşabilecek zarara karşı bir şans olarak değerlendirildi. 

Öte yandan köylüler, havaların ısınmasıyla birlikte kısa bir süre önce ilçeye gelen ve Mart ayının son günlerine gelinmesine karşın leyleklerin kar sürpriziyle karşılaştığını söyledi.



alaşehir alaşehir haberleri alaşehir kar yağışı alaşehir kar alaşehir soğuk