Alaşehir'e Kara Kış Geliyor

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de uzun zamandır mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar yerini soğuk havaya bırakacak. Tüm Türkiye yarından itibaren soğuk havanın etkisine giriyor. Alaşehir'de sıcaklıklar - 5 dereceye kadar düşecek.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir, kuvvetli soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Sıcaklıklar önümüzdeki günlerde  -5 dereceye kadar düşecek. Öte yandan ilçeyi çevreleyen bazı dağların zirvesinde kar yağışı etkili oldu. 

Meteorolojiden bir çok il için son dakika uyarısı geldi. Yapılan hava durumu açıklamasına göre; Manisa, İzmir, Muğla, Aydın, Balıkesir ve Denizli'de kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Kurumdan yapılan açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlardan tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

SICAKLIKLAR 12 DERECE BİRDEN DÜŞECEK! KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Yağışların hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olmaya devam edeceği, hafta ortasından itibaren iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde meydana geleceği öngörülüyor.

SOĞUK HAVA DALGASI KALICI OLACAK

Küresel tahmin sistemlerinden alınan verilere göre 26 Aralık'tan itibaren yurdu ciddi şekilde etkilemeye başlayacak olan soğuk hava dalgası ilerleyen günlerde de etkisini sürdürecek. Yılbaşını yaşayacağımız hafta Türkiye'nin gündeminde kar yağışı olacak. Soğuk ve karlı hava dalgası ocak ayının ilk haftasında da kendini hissettirecek.

Yağışların; Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batı kıyıları, Manisa, Denizli, Bursur, Isparta ve Karaman çevreleri ile Konya'nın güney kesimlerinde kuvvetli(30-60 kg/m2), Aydın, Muğla, Mersin ve Adana çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde şiddetli(51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

ALAŞEHİR'E KARA KIŞ GELİYOR 

Alaşehir'de ise ilçeyi çevreleyen dağların bazıları kara teslim oldu. Dağların zirvesi beyaza bürünürken ilçede hissedilir derecede sıcaklık düşümü yaşandı. Alaşehir’de 27 Aralık Cuma günü en düşük sıcaklık 0 derece olması beklenirken, 28 Aralık tarihinde termometreler en düşük -2 dereceyi gösterecek. 29 Aralık Pazar günü ise sıcaklıklar - 5 dereceye kadar düşecek. 30 Aralık Pazartesi günü ilçeye hafif donan yağmur ve donan çisenti yağması bekleniyor.

İşte Alaşehir için tahmin edilen bir haftalık hava tahmin raporu aşağıdadır ;

(Alaşehir için güncel hava durumunu öğrenmek için TIKLAYINIZ



alaşehir hava mgm manisa alaşehir de hava alasehir bu gece hava durumu alaşehir hava durumu alaşehir hava durumu 30 günlük alaşehir hava durumu 90 günlük alaşehir hava durumu 60 günlük alaşehir hava durumu accuweather