Alaşehir'e Kara Kış Geliyor!

Alaşehir Manşet Haber - Meteoroloji son hava durumu tahminlerini yayınladı. Hava sıcaklıkları Alaşehir'de hızla düşerken, Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Alaşehir'e kara kış ise Aralık ayının son haftasında geliyor.

Reklam
Reklam

 

Meteoroloji son hava durumu tahminlerini yayınladı. Hava sıcaklıkları Alaşehir'de hızla düşerken, Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Alaşehir'e kara kış ise Aralık ayının son haftasında geliyor.

Yurdun batı kesimlerinde hava sıcaklıkları düşmeye devam ederken yağışlar ve fırtına Türkiye’nin birçok kesimini etkiliyor. Son dakika verilerine göre Trakya kesimi ile Çanakkale çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Perşembe gününe kadar sürecek yağışların cuma günü doğu kesimlere kayarak yurdu terk etmesi bekleniyor.

TRAKYA İÇİN KAR UYARISI GELDİ!

Genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Trakya kesimi ile Çanakkale çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ANTALYA’YA FIRTINA UYARISI!

Meteoroloji’nin Antalya için yayınladığı uyarı şu şekilde; Antalya il genelinde görülecek olan sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak gece saatlerine kadar aralıklarla çok kuvvetli (51-75mm) olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUZEY EGE’DE FERİBOT SEFERLERİNE FIRTINA ENGELİ

Kuzey Ege’de fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Alınan bilgiye göre, saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Kabatepe-Gökçeada arasında arabalı vapur seferlerinde aksama yaşanıyor. Kabatepe-Gökçeada hattında saat 12.00’de başlaması planlanan sefer iptal edildi. Aynı gerekçeyle saat 07.00’deki Gökçeada-Kabatepe seferi de yapılamadı. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ AŞ’nin yetkilileri, diğer güzergahlarda ulaşımın normal seyrettiğini açıkladı.

ALAŞEHİR'E KARA KIŞ GELİYOR

Meteorolojiden alınan hava durumu tahminlerine göre ilçemizde hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek. Alaşehir'de kara kış ise Aralık ayının son haftası kendini hissettirecek. Sıcaklıklar -3 derecelere kadar düşecek.

İşte Alaşehir İçin Tahmin Edilen Hava Tahmin Raporu;

 

alaşehir alaşehir kara kış alaşehir soğuk hava alaşehir hava durumu alaşehir hava durumu son dakika