Alaşehir'e Bahar Erken Geldi

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir tam anlamıyla kışı görmeden baharı yaşamaya başladı. Badem ağaçları Şubat ayı ortasından itibaren çiçek açmaya başladı. Kırlarda papatyalar ile bahçe çiçeklerinin de açtığı gözlendi.

Reklam
Reklam

 

Türkiye'nin birçok bölgesinde kış koşulları yaşanırken, Alaşehir'de ise Şubat ayı ortalarından itibaren ilkbaharı andıran görüntüler ortaya çıkmaya devam ediyor. İlçede meyve ağaçları çiçek açarken, üzüm bağlarındaki asmalar ise uyanmaya başladı. 

Alaşehir'e bağlı Hacıaliler Mahallesi'nde yalancı bahara aldanan badem ağaçları Şubat ortasında çiçek açtı. Nisan ayı başlarında çiçek açması gereken ancak sıcak havaya aldanan bir portakal ağacı da çiçeklerle doldu.

Badem ağaçlarının sahibi İbrahim Gülen, "Bu yıl ilçemizde genel olarak sıcak bir kış geçiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde havalar bir süre soğudu ve hatta kar bile yağdı ama maalesef bu uzun sürmedi. Şubat ayında olmamıza karşın adeta bahar havası yaşıyoruz. Ağaçlar da bu yalancı bahara aldanıp çiçeğe durdu. Önümüzdeki günlerde özellikle Mart ayı başında yaşanabilecek şiddetli don ve dolu olayları şimdilerde çiçek açan tüm meyve ağaçlarına zarar verecek. Küresel ısınma dediğimiz şey bu olsa gerek. Çiçek açan ağaçlarda şu anda çok güzel bir görüntü var. Muhteşem bir görüntü. Muhtemelen sonu gelmeyecek. Bu da üzücü bir şey" dedi.

alaşehir alaşehir haberleri alaşehir bahar ayı