Alaşehir Dikkat. Kuvvetli Fırtına ve Yağmur Geliyor

Alaşehir Manşet Haber - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan uyarıda Balkanlardan gelen ve 2 gün etkili olacak yağışa karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever - Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir, yarından itibaren yağışlı hava dalgasın etkisi altına girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan uyarıda Balkanlardan gelen ve 2 gün etkili olacak yağışa karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinde, “Ülkemizin Batı kesimlerinin 8 Ekim 2020 Perşembe sabah saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemi ile birlikte 2 gün sürecek yağışlı ve serin havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların perşembe günü Marmara Bölgesi'nin tamamı ile Kuzey Ege’de kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlı sistemle birlikte batı bölgelerimizde sıcaklıkların 8-10 derece düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden Perşembe günü Marmara ve Ege Bölgesinde, Cuma günü ise İç Anadolu ve Batı Akdeniz’de kuvvetli esmesi bekleniyor” denildi.

Açıklamanın devamında, “Yağışlı sistemin Cuma günü Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’de yağışlara sebep olduktan sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Yeni yağışlı sistemle ilgili çarşamba ve perşembe günleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak uyarıların vatandaşlarımız ve yetkililer tarafından dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Dolu-Hortum- Sel riski

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi sitesinden son dakika uyarısıyla dolu alarmı verdi. Kuvvetli yağmur ve dolu yağışı perşembe günü sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayacak. Meteorolojiden gelen yeni uyarıda '(Perşembe) günü sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 Kg/m2), Trakya Kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa'nın batı ilçelerinde, Kütahya ve Manisa çevreleri ile İzmir’in kuzey ve doğu (Dikili, Bergama, Kınık, Aliağa, Foça, Menemen, Bayındır, Kemalpaşa, Beydağ, Tire, Ödemiş, Kiraz) ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiği bildirildi. Bu illerde ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski bulunuyor. 



alaşehir hava durumu alaşehir yağmur alaşehir yağmur var mı