Alaşehir Dikkat! "Eyyam-ı bahur" sıcakları geliyor

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Geçtiğimiz günlerde Alaşehir'de hayatı olumsuz etkileyen sıcak hava dalgası geri dönüyor. Meteoroloji'nin yayınladığı hava tahmin raporuna göre önümüzdeki günlerden itibaren hava sıcaklıkları artacak. Alaşehir, Perşembe gününden itibaren çöl sıcakları, cehennem sıcakları ve Afrika sıcakları olarak da adlandırılan yazın en sıcak günlerinin yaşanacağı "eyyam-ı bahur"un etkisine girecek.

Geçtiğimiz hafta aşırı sıcaklar bölgemizde etkili oldu. Hafta ortasında 40'lı derecelerin üstünü gören hava sıcaklıkları daha sonra normale dönmüştü. Önümüzdeki Perşembe gününden itibaren Alaşehir'de sıcaklık yeniden 40 dereceyi aşacak.

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, her yıl Temmuz ayının sonu ile Ağustos ayının başına denk geliyor. Önümüzdeki Perşembe günü Alaşehir'de termometreler 41 dereceyi gösterecek.

UZMANLAR UYARDI !

Sıcak havalarda güneşin altında kalmaktan mümkün oldukça kaçınmak gerektiğini belirten uzmanlar, "Güneş ışınları sabah 10.00 ile 16.00 arasında dik bir şekilde gelir. Böyle sıcak havalarda ağırlıklı proteinli yiyeceklerden kaçınılması ve alkol tüketiminin azaltılması gerekir. Bununla birlikte ağır egzersizler azaltılarak su tüketiminin de artırılması gerekir."

Sıcak havalarda orman yangınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini de vurgulayan uzmanlar, "Sıcak hava dalgaları ile ormanlardaki nem miktarı düşüyor. Ormanlar çok kuru hale geliyor. En ufak bir durumda yangın çıkma ihtimali çok yüksek, bu nedenle dikkatli olmak gerekir." ifadelerini kullandılar.

alaşehir sıcak hava alaşehir sıcak alaşehir kavurucu sıcak