Alaşehir Dikkat! Afrika Sıcakları Geliyor

Alaşehir Manşet Haber - Meteoroloji uyardı. Yeni haftayla birlikte bölgemize Afrika sıcakları geliyor. Alaşehir'de Salı günü 36 derelere çıkacak olan sıcaklıklar, hafta boyunca 30 derecenin üzerinde seyredecek.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet - Yeni haftayla birlikte bölgemize Afrika sıcakları geliyor. Alaşehir’de Salı günü 36 derelere çıkacak olan sıcaklıklar, hafta boyunca 30 derecenin üzerinde seyredecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Afrika üzerinden gelen sıcak havayla birlikte bölgemizde bu hafta sonundan itibaren sıcaklıkların 5-10 derece artması bekleniyor. 

Bölgemizde, özellikle Salı günü mevsim normallerinin çok daha üzerine çıkacak olan sıcaklıklara karşı özellikle güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında başta kronik rahatsızlıkları olanlar, yaşlılar ve çocukların korunması gerekiyor.

Termometreler Alaşehir'de bugün 33 dereyi gösterirken, yarın bu değer 36 dereceleri görecek. Özellikle Salı günü bağ, bahçe ve açık alanda çalışmak zorunda olanların, güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde dikkatli olmalarında fayda var.

İşte, Alaşehir için tahmin edilen bir haftalık hava tahmin raporu aşağıdadır;


alaşehir alaşehir hava durumu alaşehir sıcaklık alaşehir hava sıcaklığı alaşehir 45 haber alaşehir olay